TEATRE: Donde el bosque se espesa                       

Crees que és cert tot el que saps sobre la teua família? Est és un dels principals temes plantejats en l’obra teatral “On el bosc s’espesseix”.

El divendres 23 de novembre el teatre Principal d’Alacant acollirà On el bosc s’espesseix, obra escrita i dirigida per Laila Ripoll, una de les dramaturgas contemporànies més rellevants del panorama nacional i internacional. Després del ëxito del triangle blau, Ripoll torna al Principal amb aquest espectacle que ha sigut traduït en més de sis països.

La producció compta amb un ampli repartiment, encapçalat per Mélida Molina, actriu alacantina i que completen Arantxa Aranguren, Juanjo Culacón, Aurora Herrero, Puchi Lagarde, Carolina Herrera, Antonio Sarrió, Carlos Jiménez- Alfaro i Nestor Ballesteros.

Antonia i Isabel reben el dia de la mort de la seua mare una caixa tancada que la difunta havia guardat durant anys i l’existència de la qual desconeixien. Aquesta caixa conté alguna carta, fotografies, postals, medalles, mapes, objectes que vénen a qüestionar tot el que Antonia creia sobre la seua família. Tot açò provocarà un viatge i una cerca que ens portarà des dels nostres dies fins a les mateixes entranyes de la Guerra Civil Espanyola, la II Guerra Mundial i les Guerres dels Balcans dels anys 90 del segle XX.

Aquest espectacle pertany al cicle Juno a la Tardor, que reuneix una important mostra de dones creadores en la programació de més de vint espais culturals de la província d’Alacant.

 

HUMOR: Lo mejor de Yllana

El dissabte 24 a les 20 h, l’humor de Yllana inunda el Principal amb El millor de Yllana.

Si per alguna cosa es considera a Yllana com una de les companyies més emblemàtiques d’humor, és per la seua creativitat. Naix en 1991 com a companyia de teatre d’humor gestual, encara que en l’actualitat ha diversificat la seua activitat.. D’una banda es dedica a la creació, producció i distribució d’espectacles, esdeveniments i formats audiovisuals i per un altre gestiona espais teatrals i desenvolupa diferents projectes en l’àmbit cultural.

En 2016 Yllana va complir 25 anys, i per a celebrar-ho va engegar El Millor de Yllana. On repassen sobre l’escenari els grans moments de la trajectòria de la companyia amb una selecció dels millors sketches dels seus espectacles.

El Millor de Yllana és un desternillante xou que farà realitat el desig dels fans de Yllana de gaudir en un mateix espectacle dels gags més divertits de la companyia en aquesta cambra de segle.

 

FLAMENC: Lo Esencial

El diumenge 25 de novembre arriba el flamenc. Isabel Bayón presenta L’Essencial disposada a envair els sentits en el Teatre Principal d’Alacant.

L’Essencial s’emmarca dins del programa Dansa a Escena que promou el Ministeri Educació Cultura i Esport.

Isabel Bayón, és una balladora, coreògrafa i professora de flamenc, guanyadora del Premi Nacional de Dansa 2013 en la modalitat d’interpretació.

El primordial. L’essència. El fons. L’ànima. Totes aqueixes coses és L’Essencial. Un espectacle que està fet sense pretensions, sense embolcalls, sense idees conceptuals pel mig, i permetent la total llibertat per a mostrar el flamenc que sentim. Fent un recorregut per l’abecedari, des de cantiñas a martinets de nit, tangos, abandolaos, tientos o malaguenyes.

 

ESPECTACLE: MACBETH

Dijous 22 de novembre – 20:00 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 48 €

Llotja correguda: 36 €

Amfiteatre: 26 €

 

ESPECTACLE: ON EL BOSC S’ESPESSEIX

divendres 23 de novembre – 20:30 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 18 €

Amfiteatre: 12 €

ESPECTACLE: EL MILLOR DE YLLANA

dissabte 24 de novembre – 20:00 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 20 €

Amfiteatre: 15 €

ESPECTACLE: LO ESENCIAL

diumenge 25 de novembre – 18:00 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 18 €

Amfiteatre: 12 €

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h