La Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià acull divendres que ve, 22 de juny, a les 19,30 hores, la presentació del llibre ‘La vida dins dels ulls’, de Carles Cortés. La novel·la narra dues històries paral·leles marcades per la persecució del poble jueu i el descobriment dels orígens.

L’escriptor Carles Cortés Orts és doctor en Llengua i Literatura Catalanes des de 1999 i professor titular de Literatura Catalana Contemporània en la Universitat d’Alacant (UA). En l’actualitat, és vicerector de Cultura, Política Lingüística i Deportes de la UA. També és membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Associació d’Escriptors en llengua catalana.

Ha estudiat amb deteniment l’obra de Mercè Rodoreda, Carme Riera, Isabel Clara-Simó i Mª Antonia Oliver, entre uns altres.

Com a escriptor de novel·les, ha publicat ‘Veu de Dóna’ (Columna, 2001), guanyadora del Premi de Narrativa Curta 25 d’abril Vila de Benissa; ‘Marta dibuixa ponts’ (Broquil, 2003), Premie Ciutat de Sagunt; ‘Els silencis de Maria’ (Brosquil, 2008); ‘Sara la dóna sense atributs’ (Bromera, 2010), Premi de Narrativa Eròtica Vall d’Albaida, i ‘La clau que obria tots els panys’ (Bromera, 2015). Totes les seues obres han sigut traduïdes al castellà.

Com a dramaturg ha escrit l’obra ‘Fests de rei’, Premi Teatre Ciutat d’Alcoi en 2010. cal destacar que és també autor de la biografia d’Antoni Miro ‘Vull ser pintor’.