“Volem que la Dama torne a estar de forma permanent entre nosaltres. Estic convençut que amb l’esforç de tots prompte l’aconseguirem”, ha manifestat aquesta vesprada l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant la visita al jaciment arqueològic de la Alcudia en companyia de la Dama Vivent, Neus Almarcha; els membres de la Reial orde de la Dama, amb la seua presidenta, María del Carmen Pérez Cascales, al capdavant; el director del Parc Arqueològic, Alejandro Ramos; i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal amb motiu del 122 aniversari de la troballa del bust ibèric.

La visita que tradicionalment es realitzava el dia 4 al matí al jaciment s’ha canviat enguany per a la vesprada del dissabte amb la finalitat d’evitar les fortes calors d’agost. I tal com van expressar representants de la Reial orde, entitat organitzadora, ha sigut un èxit degut a la presència del nombrós publique que va acudir en els seus vehicles particulars o en els autobusos dispossats per l’Ajuntament il·licità.

“És important que any rere any els il·licitans i il·licitanes vinguem a la Alcudia per a rememorar un esdeveniment tan important per a la nostra ciutat com la troballa de la Dama. Enguany hi ha nova Dama Vivent, Neus Almarcha, i vull agrair-li l’esforç que fa acompanyant-nos en aquest moment”, ha indicat Carlos González.

L’alcalde ha agraït el treball de la Reial orde de la Dama d’Elx per organitzar l’acte i el de la Fundació Universitària La Alcudia “per un esforç importantíssim de posada en valor del nostre patrimoni arqueològic, així com la dedicació i el talent de la família Ramos des de fa dècades”.

“Aquest acte té una doble finalitat. D’una banda, fer veure l’important que és la Dama d’Elx per a la nostra ciutat, que ens fa visibles a Espanya i en el món. La Dama és una icona recognoscible mundialment. Però també per a recordar al món sencer, i especialment al Govern d’Espanya i al Museu Arqueològic Nacional, que els il·licitans i il·licitanes volem a la nostra Dama i que volem que estiga a Elx”, ha expressat el regidor il·licità.

“Portem treballant en els últims anys de la mà de la Generalitat Valenciana, de la Reial orde de la Dama, de col·lectius i associacions i amb la Corporació Municipal. La ciutat en el seu conjunt està treballant per a una cessió temporal, com ja ho va fer en 2006, quan vam ser capaces de demostrar que podíem tindre la Dama ací, cuidar-la, garantir la seua seguretat i aprofitar els beneficis socieconómicos que va tindre per a la nostra ciutat”, ha explicat González.

Alejandro Ramos, director del Parc Aqueológico, va defensar una estratègia boja que potencia el turisme cultural en el qual el vessant arqueològic té un gran exponent amb la Dama d’Elx entre nosaltres i el propi Parc Arqueològic de la Alcudia com a símbol del món iber al nostre país.