El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, va assistir el dimarts a la vesprada a un assaig general de la representació del Misteri d’Elx acompanyat per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra.

Un any més, la basílica de Santa María acull les escenificacions d’aquesta obra d’origen medieval, coincidint amb la celebració de les festes patronals d’Elx en honor a la Verge de l’Asunción. Mazón i Parra, al costat del diputat provincial Juan de Dios Navarro, han pogut admirar en directe els passatges de la Festa i La Vespra que es posaran en escena, respectivament, el dia 14 i 15 d’agost.

Al costat de multitud d’il·licitans i visitants, el president de la institució provincial ha gaudit de la que està considerada des de 2001 per la Unesco com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat, entre molts altres reconeixements. Mazón ha destacat que “el Misteri d’Elx és únic en el món, un senyal d’identitat que ens defineix com a poble i ens uneix com a província. Per això, des de la Diputació treballarem per a potenciar la projecció d’aquesta obra, la seua sensibilitat i el seu coneixement”.

Precisament, en un dels seus primers actes oficials com a president de la Diputació d’Alacant, Mazón ha rebut la medalla del Patronat del Misteri d’Elx que li acredita com a patró nat d’aquesta institució.