La figura de Lorca és el centre d’aquest muntatge multidisciplinari protagonitzat per l’actor Carmelo Gómez, guanyador de diversos premis Goya i del Premi Nacional de Cinematografia i que podrem veure el dijous 8 d’octubre a les 20’30 h.

Lorca i els seus versos, Lorca com a símbol de la llibertat, l’abstracció del surrealisme, la força de la metàfora per damunt del lirisme emocional o didàctic, l’acceptació de la tragèdia sense melodrames, aqueix és el Federico que ens trobem en aquesta funció.

Malgrat negar-se a viure amb por, Lorca va ser protagonista d’un final tràgic, però no és aqueix l’argument ni el fil conductor de “A vueltas con Lorca”; ací es desgrana l’amor en les seues múltiples facetes, tal com era Lorca, i ens trobem al poeta sense més escut que els seus amics, sense més armes que les seues paraules, però també a l’home vividor, hedonista, apassionat, eròtic, que va ser durant els seus escassos 38 anys de vida.

A través dels personatges de les seues tragèdies “Bernarda Alba”, “Bodas de Sangre”,  o “Yerma” y de sus poemarios “Poeta en Nueva York, “Romancero Gitano”, “Poemas del Cante Jondo”, o “El diván de Tamariz”, amb la veu del piano acariciat pels dits de Mikhail Studyonov i la batuta de la seua directora Emi Ekai, es tanca el triangle de “A vueltas con Lorca”, o tal vegada no, potser no es tanca mai, perquè sempre queda un vers del qual tirar per a desentranyar de nou al poeta, a l’home, a l’artista, que va ser i serà Federico en la nostra memòria i en la d’uns altres que vindran després.

Aquesta funció la realització de la qual estava prevista en Cinema Chapí, dins del cicle de teatre de prop “Destapa Moments Íntims”, donades les circumstàncies actuals de reduccions d’aforament, s’ha traslladat a la sala principal del Teatre Chapí, continuant amb la normativa de reducció d’aforament, use espais i seguretat. La representació que podrem veure, ha sigut organitzada en col·laboració amb la Seu Universitària de Villena.

El celler que en circumstàncies normals presentaria el seu vi en finalitzar la representació, és Celler Vinesens de Villena. En aquesta ocasió i al llarg d’aquest cicle 2020, no es realitzaran degustacions i es facilitarà informació als assistents sobre aquest celler.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

Dijous 8 d’octubre 20’30 h.

A VUELTAS CON LORCA

Adreça: Emi Ekai

Intèrpret: Carmelo Gómez

Piano: Mikhail Studyonov. Música de Turina, Granados, Debussy i Grieg.

Adaptació: Emi Ekai i Carmelo Gómez, sobre textos de Lorca, Cervantes i Lope de Vega.

Entrada: 12 €. Aforament reduït. Taquilles 7 i 8 d’octubre (18’30-20’30 h). Venda online: www.teatrochapi.com