La catedràtica Carmen Aranegui ha presentat en el Museu d’Art i Història d’Elx (MAHE) el seu llibre “La Dama d’Elx. On, quan i per què”, una obra que arreplega des del seu punt de vista totes les circumstàncies que emboliquen al bust íbero.

“La Dama d’Elx, quan va ser descoberta, va significar donar rellevància a Espanya com a país, en un context poc favorable. Fins llavors el Louvre era l’únic museu que tenia una exposició d’art íbero”, ha explicat l’autora en durant la presentació.

En la presentació han estat l’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Promoció Econòmica, Héctor Díez, l’edil de Cultura, Patricia Macià, i el director del MAHE, Miquel Pérez.

L’edil de Cultura ha explicat que aquesta presentació s’emmarca en un cicle d’activitats que recolzen el Pla Museológico i Museográfico per a aconseguir que el bust íbero torne a la ciutat i que vénen a donar més significat les reunions que s’han mantingut a Madrid per a aconseguir-ho.

El 5 d’octubre a les 19 hores serà la presentació del curtmetratge “La Dama d’Elx (explicada senzillament)”, una producció animada de la Universitat Miguel Hernández.