El dissabte 15 de desembre el Teatre Chapí posarà en escena el primer espectacle del període nadalenc, protagonitzat per la dansa i amb una proposta de gran nivell: Carmen de la companyia Víctor Ullate Ballet. Lucía Lacarra i Josué Ullate seran els encarregats de donar vida a Carmen i Don José en aquesta nova versió que no deixarà indiferent a ningú.

Més d’un segle després es la seua estrena, el mestre Ullate presenta aquesta nova proposta de dansa que vol allunyar-se dels tòpics i llocs comuns per a endinsar-se en l’essència de la història i llançar nova llum sobre un dels personatges de ficció més polièdrics de la ficció contemporània: Carmen. Per a açò ha sigut necessària una actualització, la recreació d’un espai allunyat de tot costumbrismo, eliminant les barreres temporals entre l’espectador i els protagonistes; i una revisió, doncs calia infondre una mirada nova i audaç, però absolutament respectuosa amb l’essència de la història.

Carmen és la història d’una dona fatal, coqueta, seductora, és el concepte de la dona sensual i apassionada que troba en la societat que l’envolta un marc estret que l’encotilla i del que vol escapar. Aquesta versió situa a la protagonista en una dimensió de luxe i glamur: una model d’alt nivell que a les nits es converteix en escort.

Una història que té més d’un segle des d’una nova mirada: contemporània, avantguardista, destrossadora. Una visió actualitzada del mite de la dona fatal.

Per a l’actuació en el Teatre Chapí de Villena, tindrem l’ocasió d’explicar en el paper protagonista amb Lucía Lacarra una de les ballarines més destacades del panorama internacional, qui a més des del passat mes de setembre va assumir la direcció artística del Víctor Ullate Ballet, aportant la seua sòlida trajectòria com a professional de la dansa i una vasta experiència internacional. Lacarra es va formar i va començar la seua trajectòria professional dins de l’Escola i el Ballet de Víctor Ullate. Ha sigut Ballarina Principal en el Ballet Nacional de Marseille Roland Petit des de 1994 fins a 1997, Ballarina Principal en el Ballet de Sant Francisco des de 1997 fins a 2002 i Ballarina Principal del Bayerisches Staatsballet de Munich des de 2002 fins a 2016. Des de la temporada 2016/2017 és Ballarina Convidada Permanent del Ballet de Dortmund, de la Companyia de Russell Maliphant i del Víctor Ullate Ballet. En la seua excel·lent carrera artística destaquen reconeixements com el Premi Nijinsky a la millor ballarina de món en 2002, el Premi Benois de la Dansa en 2003, el Premi Nacional de Dansa en 2005, el Danse Open Grand Prix de Saint Petersburg en 2010 i en 2013.

LA COMPANYIA.

Víctor Ullate, estel internacional de la dansa, va fundar en 1988 la companyia que porta el seu nom i de la qual és director. En 2001 es va incorporar Eduardo Lao com a director artístic, unint el talent i l’esforç de tots dos artistes com a clau per a la permanència i l’èxit d’aquesta companyia excepcional. Al llarg dels seus més de trenta anys d’existència, el rigor i l’exigència han sustentat la selecció i formació de ballarins, elecció de coreografies, creativitat i alt nivell dels espectacles representats. Sent l’única companyia espanyola associada a una escola, el Ballet ha sigut alhora pedrera de ballarins amb els quals ha explicat i segueix explicant la companyia per a les seues representacions, i llançadora internacional de figures que a dia d’avui ocupen un lloc rellevant en la dansa mundial.

 

Si coneixes algú al que poguera interessar-li aquesta representació, comparteix el nostre article en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC, #CulturaContigo i #CulturaConmigo #CompartimosCulturaContigo. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta la nostra Agenda

CARMEN

Coreografia: Víctor Ullate

Músiques de Georges Bizet i Pedro Navarrete.

CARMEN: Lucía Lacarra. DON JOSÉ: Josué Ullate. MICAELA: Elena Diéguez, MODISTA: Daniel Pacheco, ESCAMILLO: Cristian Oliveri, MORT: Dorian Acosta, AMIGUES DE CARMEN: Gianluca Battaglia i Mariano Cardano

BALLARINES: Martina Chávez, Martina Giuffrida, Anada Kallanvaara, Minkyung Lee, Manuela Medeiros, Cosima Muñoz, Kana Nishiue, Keiko Oishi, Nora Peinador, Kozue Tashiro.

BALLARINS Óscar Comesaña, Charly De Groote, Jordan Kindell, Gabriel Martínez, Matthieu Quincy, Avery Reiners, Iván Sánchez.

Dissabte 15 de desembre 2018. 19’30 hores.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

Entrades des de 20 € fins a 25 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys, majors de 65 anys i estudiants d’Acadèmies de Dansa: 15 € (sol amfiteatre)

Enllaç web: www.victorullateballet.com