La regidoria d’Igualtat, a través de Casa de la Dóna Elx, ha posat a la disposició dels centres educatius del municipi l’exposició “Dones Escriptores” amb la finalitat de divulgar i posar en valor el paper de la dona en el món intel·lectual. Una mostra consistent en 9 rollers amb fitxa biogràfica de dones espanyoles escriptores de renom. Els interessats hauran d’emplenar el document de cessió i enviar-lo a igualdad@elche.es

A més, la regidoria, en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández (UMH), ha impulsat dos cursos d’hivern gratuïts i en línia com a eines essencials de prevenció i sensibilització per a promoure la igualtat entre les persones. Cadascuna de les formacions compta amb 50 places que s’han cobert íntegrament i es duran a terme telemàticament amb motiu de la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Dilluns passat, 1 de febrer, va donar principi el primer d’ells, sota el títol “La coeducació: eines per a construir societats igualitàries i previndre la violència de gènere”. Unes sessions que es desenvoluparan fins al 3 de març i que tenen com a objectiu debatre sobre la construcció cultural de la desigualtat de gènere sobre la base de la diferència biològica de sexes, així com reflexionar sobre l’important paper que l’educació juga a l’hora de transmetre els rols sexistes de la nostra societat i defensar com a través de la coeducació igualitària es pot aconseguir la tan desitjada igualtat real entre xiquets i xiquetes.

El segon curs tindrà lloc del 13 d’abril al 13 de major sota el títol “Igualtat de gènere i feminisme en l’actualitat: proposta per a la ciutadania”, la finalitat de la qual és oferir a la ciutadania en general conceptes bàsics per a saber detectar el masclisme de la societat patriarcal i combatre’l en pro d’una societat on existisca la vertadera equitat de gènere.