Casa Mediterráneo acull l’exposició “Geografia del Éxodo” del fotorreportero Gervasio Sánchez. La mostra està composta per una sèrie de 16 fotografies que arrepleguen la crisi dels refugiats en les costes i territoris de Líbia i del sud-est Europa. L’acte d’inauguració va tenir lloc dijous passat en la seu de la institució diplomàtica i la mostra estarà oberta al públic fins a mitjan pròxim mes de març.

Les fotografies que componen l’exposició van ser preses al novembre de 2015 i plasmen el “desastre humanitari”, segons qualifica el seu autor, que suposa aquest tipus de migracions. Les instantànies narren la visió de Sánchez durant el seu recorregut per les fronteres dels països del sud-est d’Europa i el seu període d’estada en un vaixell de rescat, un temps en el qual va mantenir contacte amb persones procedents de més de 30 països.

Per a Sánchez, aquesta exposició explica “la necessitat de mostrar a la societat la vertadera problemàtica que existeix en les aigües del Mediterrani” les conseqüències del qual segons indica el fotorreportero “afecten cada dia a milers de persones”. A més, aquest recorregut fotogràfic convida a «empatizar i ensenyar a la societat a mirar amb un ampli angle el problema”.

Així mateix, l’autor ha agraït a Casa Mediterrani “la seua aposta per aquest tipus d’històries” que permeten “conèixer la situació dels migrants” i “l’aposta que realitzen els voluntaris per deixar de costat la seua vida i dedicar-la a ajudar”.