Casa Mediterráneo continua amb la seua programació mensual d’activitats durant el mes de juny amb 20 propostes culturals que s’emetran a les 19.00 hores en directe a través de la seua nova pàgina web. D’aquesta manera, la institució diplomàtica amplia la seua agenda amb dues exposicions fotogràfiques sobre Tunísia i Grècia, a més de celebrar un homenatge virtual al divulgador ambientalista Félix Rodríguez de la Fuente.

L’agenda cultural de Casa Mediterráneo reprén els seus cicles temàtics amb sessions virtuals, emmarcades en ‘Connexió en directe’, dels seus cicles ja assentats en la programació, en les quals participaran autors, novel·listes i poetes del calibre de Rosa Regàs, Luis Mateo Díez, José María Merino i Bibiana Collado, entre altres. Així mateix, la seu virtual de la institució comptarà amb periodistes i pensadors del moment, que exposaran la seua visió del Mediterrani, a més de posar l’accent en la seua realitat social, política i econòmica, al llarg del mes de juny.

D’aquesta manera, “Geoestrategia i el Mediterrani” inaugurarà dilluns que ve 1 de juny el programa cultural d’aquest mes amb un debat sobre la “Col·laboració amb els països del Mediterrani sud” protagonitzat pel secretari general adjunt per a assumptes públics del Servei Europeu d’Acció Exterior, Enrique Mora, i el director general d’Integració i Coordinació d’Assumptes Generals de la Unió Europea en el MAUEC, José Pascual Marco.

Les activitats continuen centrades el Mediterrani sud, a través de Tunísia, amb l’exposició virtual “Mirades del Tunísia de hui” de l’artista Miguel Rubio, qui plasma en una sèrie de retrats a personalitats tunisianes com Emna Jeblaoui, Jalloul Ayed, Sonia Abdelhak o Fatma Naït Yghil. Els llenços es publicaran en la pàgina web de Casa Mediterrani, amb la finalitat que els visitants puguen apreciar durant el màxim temps possible de cadascuna de les obres. Així mateix, el dia 25 de juny, s’inaugurarà l’exposició “Retrats d’una nova Grècia” de la fotògrafa María Primo en aquest mateix format. La fotografia també tindrà una trobada en directe amb Pilar Pequeño el dimarts 16 de juny a través de “Objectiu Mediterrani”.

De la mateixa manera, les cites periodístiques de juny vindran donades pel corresponsal de l’Agència EFE en el nord d’Àfrica, Javier Martín, el dimecres 3 de juny en el marc de “Periodistes i el Mediterrani”; i el dia 23 de la mà del corresponsal a Orient Mitjà, Mikel Ayestarán. També participarà, el dia 10 en “Dones i el Mediterrani”, l’escriptora, activista i presidenta de l’Associació Clàssiques i Modernes, Anna Caballé.

Durant juny, l’espai virtual de Casa Mediterráneo rebrà a la biòloga Odile Rodríguez de la Fuente, en un homenatge al seu pare, el naturalista Félix Rodríguez de la Fuentet, amb la presentació del llibre Félix. Un home en la terra que commemora el 40 aniversari de la mort del divulgador i que tindrà lloc el dimecres 17 de juny.

D’altra banda, l’actualitat continua amb “Geoestrategia i el Mediterrani” i “El nou panorama estratègic mediterrani” el dia 24, cita que reunirà la directora general per al Magreb, Mediterrani i Orient Pròxim, Eva Martínez Sánchez, al costat del coronel d’infanteria i analista de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics, José Luis Calvo Albero. A més, les reflexions del panorama actual sobre la Covid-19 s’exposaran el divendres 19 de juny en el cicle “Economia i el Mediterrani”, on el director de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, Antonio Escudero, entrevistarà el catedràtic emèrit d’Economia, Emilio Ontiveros, amb qüestions sobre “La crisi econòmica del coronavirus en el món Mediterrani”.

Literatura, gastronomia i recursos psicològics

L’agenda literària de la institució ve carregada de grans figures de les lletres, com l’escriptora i antiga directora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs, qui arribarà a les pantalles el dia 22; mentre que la setmana següent, dilluns 29, el cicle “Escriptors i el Mediterrani” organitzarà un filandón de la mà dels acadèmics Luis Mateo Díez, José María Merino i Juan Pedro Aparicio. En aquest sentit, la poesia farà un repàs el dia 12 pels “Poetes valencians” amb Rafael Soler i Bibiana Collado, així com els contes i mites de la conca del Mediterrani portaran a les narradores Raquel López i Laura Escuela en un diàleg de sabers el pròxim 8 de juny sobre la tradició narrativa oral titulat “Comptar per a sobreviure”.

A més, la gastronomia es fa buit en l’agenda d’activitats amb dues sessions del congrés virtual “Àgora Mediterrània” els dimarts 2 i 9 de juny, a més d’una trobada emmarcada en “Gastronomia i el Mediterrani” sobre el panorama actual de l’alta restauració i la seua recuperació després de la pandèmia el dia 15 amb Susi Díaz, Kiko Moya i Juan José Castelló. La institució també posa sobre la taula “La història de la dona en la cuina” a través d’una tertúlia amb Rosa Tovar i María José Lienzo el 26 de juny.

D’altra banda, Casa Mediterráneo destaca també la importància de mantindre una correcta salut psicològica en aquest període, per la qual cosa el públic podrà conéixer els “Rercursos psicològics per a afrontar els reptes post pandèmia” el divendres 5 de la mà del sociòleg i analista, Francisco Bautista, i del fundador de la plataforma Gestionant Fills, Leo Farache.

Casa Mediterráneosz recorda que totes les activitats començaran a les 19.00 hores amb accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació telemàtica.