Casa Mediterráneo se suma un any més a la celebració del Dia de les dones escriptores a la Comunitat Valenciana. Per a això, la institució diplomàtica ha organitzat, en col·laboració amb l'associació Clàssiques i Modernes, una trobada amb l'escriptora Nativel Preciado, premi Azorín de Novel·la 2021, seguit d'un recital de música clàssica a càrrec de l'tercet de corda Salacia que tindrà lloc hui a les 19:00 hores a la seua seu, amb accés lliure.
El Dia de les dones escriptores és una iniciativa posada en marxa per apropar i conèixer el treball de les dones en el món de la literatura actual. En aquesta sisena edició dins de la Comunitat Valenciana, es pretén posar de manifest el paper de les dones com lectores que ajuden a altres dones a construir una visió de si mateixes i de el món al llarg de la vida.
En aquest sentit, la seu de Casa Mediterráneo, l'Antiga Estació de Benalúa, albergarà una trobada amb Nativel Preciado, escriptora, periodista i destacada creadora literària a Espanya, per tractar la realitat de les dones dels països de la Mediterrània en el sector literari.
L'elecció de Preciado com a autora convidada ve donada per la profunditat de la seva obra i per la seva perspectiva a l'hora de plasmar cada fet i cada història sobre el paper, ja sigui a través de les seves novel·les com en els seus articles, amb la capacitat de traslladar a el lector a fer una reflexió de la realitat. A això se suma també la necessitat, mitjançant aquesta iniciativa, de reivindicar el treball i el llegat de totes les creadores.
Així mateix, l'acte continuarà amb el tercet de corda Salacia, compost Amelia García i María Beltrán com violins i Verónica Rubio com violoncel, que interpretarà un repertori de peces clàssiques que tancarà aquest homenatge a la dona escriptora i lectora que, per segon any se celebra a Casa Mediterrani, després d'haver celebrat, en ocasions anteriors, en escenaris com la Biblioteca Nacional, les Corts Valencianes i la SGAE de València.
La commemoració del Dia de les dones escriptores a la Comunitat Valenciana s'emmarca dins dels objectius prioritaris de Casa Mediterráneo, entre els quals es troba promoure la igualtat en els països riberencs. La iniciativa és una aposta en les seues línies estratègiques de treball per potenciar el talent femení en tots els seus àmbits i visibilitzar a les autores que habiten a les dues ribes de la Mediterrània.