El primer mes de l’any serà el gran fòrum d’autors i escriptors de diversos àmbits a Casa Mediterráneo. En el cicle Històries del Mediterrani, Pere Cardona autor de ‘Ossos, àtoms i espies: històries sorprenents de la Guerra Freda’ oferirà el pròxim 14 de gener una conferència sobre “La Guerra Freda al Mediterrani”. Aqueixa mateixa setmana, l’escriptora Carmen J. Nieto parlarà de la producció de literatura negra en el cicle Escriptores del Mediterrani.
Seguint amb la literatura, el que fora alcalde de València entre els anys 1979-1989, Ricard Pérez Casado, presentarà el 27 de gener la seua obra ‘Desigualtats mediterrànies, repte del segle XXI’.
El cercle vinculat a la producció literària es completa amb un episodi més del cicle Periodistes i Mediterrani, una trobada amb la periodista Pilar Requena, presidenta de la Xarxa de Periodisme d’Investigació de la UER i directora de ‘Documents TV’ i responsable de la unitat d’investigació de TVE. En Arquitectura i Art, Pablo Sánchez serà protagonista amb la presentació del seu llibre ‘La Ciutat pensada, la ciutat viscuda, la ciutat representada. Impressions i expressions artístiques sobre les transformacions urbanes i l’ordenació del territori a Alacant (1894-1939)”.
A més, es comptarà amb la participació de la professora de la Facultat de Ciències de la Naturalesa i de la Vida en la Universitat d’Orà, Ahlem Amina Taleb Bendiab, per a reflexionar amb el públic sobre ‘Dona i ciència en el Mediterrani’ i comptar la visió femenina de l’altra riba.
Dins del programa Geoestrategia i el Mediterrani, el 31 de gener tindrà lloc la xarrada oferida pel Tinent Coronel, Cap de la III BIEM de la UME, Jorge Mariano Pérez, que parlarà sobre “L’UME: un exemple per als països euromediterranis” i es posarà en valor el reconeixement i la labor que exerceixen en diferents situacions en tot el país.
Música i cinema
El dimecres a 19 de gener, es projectarà el documental ‘Operació Úrsula. El Misteri del submarí C3’. José Coronado narra la misteriosa història d’aquest submarí republicà de la Guerra Civil espanyola afonat durant dècades en les costes de Màlaga.
La música serà a càrrec de Berruezo &Nur Camerata que presenta nou disc ‘Al-Majnún’. Pedro Burruezo, al costat de Nur Camerata (Camerata de la Llum) ofereixen la seua última producció amb nous tints de música andalusina de la forma més personal i singular de fusionar com fan des de fa més d’una dècada.
La sessió de cineclub prevista per al dimecres 26 de gener se centrarà en les novetats del cinema mediterrani dels pròxims mesos.
Finalment, el dimarts 18 de gener, Raquel López tornarà a oferir una nova sessió de narracions i conta-contes. I els dies 10 i 24 de gener s’oferirà una visita guiada a la seu de la Casa Mediterrani.
Exposicions
L’exposició La flora mediterrània de Pilar Pequeño, es pot visitar en l’espai blau de Casa Mediterrani fins al 31 de gener en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores; mentre que Tabarkinas de Carma Casulá romandrà exposada en el Museu de la Mar de Santa Pola fins al 22 de febrer del pròxim any.
Per part seua, l’obra Som Aigua d’Isabel Muñoz viatja al Oceanogràfic de València i estarà exposada fins al 22 de febrer.
Les activitats de Casa Mediterráneo se celebraran, de manera habitual a les 19.00 hores, en la seua seu, l’Antiga Estació de Benalúa, amb accés lliure, aforament limitat i en compliment de la normativa sanitària vigent. Tota la informació sobre la programació de gener es troba disponible en la seua pàgina web www.casa–mediterraneo.es i, a més, les activitats es podran veure en redifusió en el canal de YouTube i en format podcast des del canal de Spotify de la institució diplomàtica.
Comentarios