Casa Mediterráneo ha iniciat la seua programació cultural per al mes de maig amb noves propostes de cicles en directe sota el títol Connexió en directe Casa Mediterráneo que, a través d’una sèrie de trobades telemàtiques, permet a la institució continuar amb l’agenda mensual d’activitats anterior al COVID19. Les noves sessions virtuals tindran lloc els dilluns, dimecres i divendres a les 19.00 hores, en directe a través de la seua pàgina web www.casa-mediterraneo.es i les seues xarxes socials.

Aquesta programació virtual té com a principal objectiu “donar continuïtat als cicles ja assentats dins de l’agenda d’activitats presencials de Casa Mediterrani, a més de crear nous espais culturals en la xarxa”, ha explicat el Director General de la institució, Javier Hergueta. “La posada en marxa d’una graella d’esdeveniments telemàtics ens permetrà acostar, alhora que connectar, Casa Mediterrani a la llar de les persones, convertint la nostra seu en un espai totalment globalitzat i accessible a un major nombre de ciutats i països mediterranis amb una infinitat de possibilitats”, ha afegit.

D’aquesta manera, la institució arrancarà Connexió en directe Casa Mediterráneo dilluns que ve 11 de maig a les 19.00 hores de la mà de la xef María José San Román en el marc del nou cicle «Dones en Gastronomia». La sessió inaugural d’aquest cicle versarà sobre ‘Gastronomia i negoci: créixer amb els nostres valors’ i comptarà amb la participació de la xef del restaurant La Calèndula, Iolanda Bustos, i la consultora Maria Ireland, els qui exposaran les seues impressions a més de compartir dubtes i qüestions amb el públic, els qui podran traslladar els seus comentaris en directe.

A aquesta trobada, seguiran durant cada dilluns, dimecres i divendres noves sessions virtuals emmarcades en la programació virtual que Casa Mediterrani ha elaborat, des de literatura i poesia fins a la gastronomia dels països riberencs, passant per temàtiques mig ambientals i de la més recent actualitat.

En aquest sentit, els escriptors i poetes Benjamí Prado i Raquel Lanseros compartiran pantalla amb Rosa Quadrat el pròxim 13 de maig a les 19.00 hores dins de les «Tertúlies poètiques mediterrànies»; mentre que el divendres 15, serà el torn dels «Consells mediterranis per a quedar-se a casa» amb la doctora Úrsula Perona, qui xarrarà amb el president de Psicoemergencias CV, Mariano Navarro, i el psicòleg sanitari Ismael Dorado.

Les activitats de Connexió en directe Casa Mediterráneo continuen en les pròximes setmanes amb una sessió de «Geoestrategia i el Mediterrani» amb el diplomàtic José Antonio Sabadell i el catedràtic Manuel Desantes, tots dos acompanyats del general Demetrio Muñoz per a oferir la conferència ‘Reactivant el Mediterrani’ el dia 18 de maig. L’actualitat més recent vindrà donada per la periodista Ángela Rodicio en «Periodistes i el Mediterrani» el dia 20 amb Sonia Marco; així com, a més, una conferència sobre arrossos, emmarcada en «Gastronomia i el Mediterrani» el divendres 22 amb Pedro Nuño de la Rosa.

A la fi de maig, la institució té prevista la participació de l’escriptor Manuel Vilas, finalista del Premi Planeta, en «Escriptors i el Mediterrani» el dilluns 25 de maig amb Marina Vicente. La visibilitat de la dona tindrà lloc el dia 27 amb l’escriptora i directora de l’Institut Cervantes del Caire i Alexandria, Silvia Grijalba, amb Sonia Marco en «Dones i el Mediterrani» i, al seu torn, el periodista Miquel Hernandis clausurarà la programació d’aquest mes el pròxim dia 29 amb un col·loqui sobre la ‘Electricitat en els boscos’ amb Pablo Vidarte de Arkyne Technologies, dins de «Medi Ambient Mediterrani».

Programació a distància #QuédateEnCasa

Així mateix, i amb la finalitat d’ampliar els seus continguts en la xarxa, la institució diplomàtica, continua amb la seua programació a distància #QuédateEnCasa i dóna-li al play!, a la qual ha sumat tres nous cicles centrats en la fotografia, el cinema i les llibreries del Mare Nostrum, nous lliuraments d’instantànies i articles amb el Mediterrani com a punt de partida.

Fotògrafs de la talla de Ricardo G. Vilanova, Mitar Terzic, Pilar Pequeño, Rafa Arjones, Manolo Yllera, María Primo o Quico Taronji, als quals se sumarà també el fotorreportero Manuel Lorenzo, han participat en aquest nou cicle que, sota el nom de «Objectiu Mediterrani», recull instantànies relacionades amb els països de la conca mediterrània i la pròpia mar, les quals transporten a l’espectador cap a una reflexió personal a través de la simbologia i connotació de les imatges.

Així mateix, la institució ha preparat una sèrie de lliuraments, en forma d’articles, dels cicles «Cinema mediterrani per a quedar-se a casa», el qual fa un repàs per la filmografia dels tres continents banyats pel Mare Nostrum; a més, del recentment estrenat «Llibreries del Mediterrani», una proposta cultural en la qual escriptors evoquen importants llibreries en aquests països.

Amb tot, el canal de YouTube i les xarxes socials de Casa Mediterrani compten amb més de 100 nous vídeos des d’el mes de març passat, els quals s’han anat actualitzant amb la finalitat d’oferir una programació amb tres continguts diaris en els mesos de confinament.

Casa Mediterráneo recorda que totes les activitats tenen accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació telemàtica de maig.