El mes d’abril, dedicat en cada racó d’Espanya a la celebració de les Fires del Llibre, converteix a la ciutat d’Alacant en una de les ‘tertúlies literàries’ més important del país, gràcies a la coincidència dels escriptors més prestigiosos del panorama actual que han passat pels cicles d’activitats organitzats per Casa Mediterráneo en la seua programació. Al llarg del mes, es donaran cita escriptors, novel·listes i assagistes del prestigi de Lorenzo Silva, Benjamí Prado, Cristina López Barrios, Javier Moro, Javier Reverte, Màxim Horta o la palestina Ahlam Bsharat.

“Alacant té una forta tradició literària, ha generat grans mestres de l’art d’escriure de la història del nostre país i té un fort arrela entre la societat. Per això, creiem que aquesta aposta cultural del mes d’abril sí que està a l’altura del que representa Alacant literàriament en la conca mediterrània”, va comentar el director de la institució, Javier Hergueta.

La programació especial que té com a plat fort la literatura no acaba en ella, sinó que a més continua amb l’aposta gastronòmica, en aquesta ocasió amb la participació de la prestigiosa xef grega, Polyxeni Charsiou i la celebració durant els dies 3 i 4 del Congrés Internacional de Dieta Mediterrània que tindrà lloc en la seu de l’antiga estació ferroviària de Benalúa. A més, en aquest mes està prevista la inauguració de l’IV Congrés d’Art Mediterrani d’Alacant en la Llotja del Peix.

Casa Mediterráneo tampoc abandona la seua aposta per la música, que aquest mes comptarà amb les actuacions del trio Tariq i el duo Sabater i Bornay, a Orà i Alger. La programació de la institució diplomàtica continua els seus cicles de Periodistes i el Mediterrani, amb el corresponsal diplomàtic d’ABC Luis Ayllón; així com amb la ponència d’Olga Rodríguez en els II Trobades Literàries Albert Camús a Menorca.

Per part seua, el fotoperiodista Manuel Lorenzo presentarà la seua exposició fotogràfica ‘La Guàrdia Civil 175, anys de presència al Mediterrani’; també hi haurà una nova edició del cicle Dones i el Mediterrani amb Ángela Nieto, investigadora de l’Institut de Neurociencias i premi ASEICA a la millor trajectòria en investigació sobre càncer.