Casa Mediterráneo celebra la seua cinquena Trobada amb Països del Mediterrani, que tindrà lloc del 26 al 30 de març en diferents punts d’Alacant. Grècia serà el país protagonista d’aquesta edició, en la qual es donarà a conéixer des del punt de vista econòmic, cultural i gastronòmic, a través d’una àmplia programació d’activitats.

Les activitats donaran començament dimarts que ve 26 en el Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant, a través d’una classe magistral de cuina grega impartida per la xef Polyxeni Charsiou, qui participa a més en el programa de Residències Creatives del Mediterrani de la institució. Durant la demostració culinària, l’alumnat de cuina del CDT elaborarà diferents plats de la gastronomia tradicional de l’arxipèlag hel·lé, com a ensalada d’albergínies amb Apaki, Spanakopita, Ravani amb gelat i la tradicional Mousaka. Després de la classe de cuina, donarà començament el fòrum empresarial amb la Cambra de Comerç d’Alacant, dirigit a l’empresariat interessat a conéixer el panorama econòmic i empresarial grec, i comptarà amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a Grècia, Enrique Viguera, i de l’ambaixador de Grècia a Espanya, Christodoulos J. Lazaris.

La seu de la institució diplomàtica, situada en l’Antiga estació de Benalúa, acollirà la inauguració de la trobada, el mateix dia a les 19.00 hores, en la qual es projectarà un documental sobre Grècia elaborat per la periodista d’Informació TV, Anabel Roses, i el fotorreportero del Diari Informació Rafa Arjones. Així mateix, a les 20.30 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Retrats d’una nova Grècia’, una mostra de 16 instantànies que recullen una àmplia visió de la societat hel·lena, de la fotògrafa María Primo.

L’escriptor Petro Markaris passarà per Casa Mediterrani dimecres que ve 27 a les 19.30 hores, en una trobada moderada per Pedro Olalla en el qual exposarà la seua visió sobre el panorama literari a Grècia i la seua influència al Mediterrani, a més de xarrar sobre la seua obra, que ampliarà el mes vinent d’abril amb el llançament del seu nou llibre Pròxima estació, Atenes (Tusquets, 2019). D’altra banda, l’escriptora Kallia Papadaki impartirà una conferència, emmarcada també en l’entorn literari, el dijous 28 a les 19.30 hores.

A més, el dimecres 27 a les 19.30 hores s’inaugurarà el cicle de cinema grec, que acull el visionat de tres llargmetratges que es projectaran en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant. Després de la inauguració, que comptarà amb una xarrada-col·loqui amb Luis López Belda es projectarà ‘An’, mentre que el dijous 28 a les 20.00 serà el torn de ‘Nifes’ (Núvies). El divendres 29, amb el visionat de l’últim llarg, ‘Politiki kouzina’ (Un toc de canyella), es clausurarà aquest cicle.

Les activitats de la cinquena Trobada amb Països del Mediterrani finalitzaran en la seu de la institució diplomàtica amb la conferència ‘Per què Grècia? La presència de l’element grec en la cultura universal’ que impartirà el helenista Pedro Olalla, el 29 de març a les 19.30 hores, i amb l’actuació del grup de música grega ‘Ataxía trio’ el dissabte 30 a les 20.00 hores, l’actuació de les quals servirà com a colofó final a la clausura de la Trobada.