Casa Mediterráneo dóna el tret d’eixida a la seua programació cultural del mes de desembre amb més de 25 activitats que serviran de colofó per a posar punt i final a l’any 2018. Diferents personalitats de l’àmbit literari i periodístic, així com del sector sociocultural de la conca mediterrània, visitaran la seu de la institució diplomàtica durant les pròximes setmanes.

Dins de la programació de desembre destaca l’atenció al món literari, la reflexió soci-política amb periodistes i pensadors del moment, però també el teatre, el cinema, la fotografia i un ampli ventall d’activitats vinculades al mediterrani i a la seua realitat social, política i econòmica.

L’antiga estació de Benalúa servirà com a punt de partida per a la jornada sobre la xarxa de dones científiques del Mediterrani, coordinada per la biòloga Josabel Belliure, en la qual 15 científiques de diferents zones de la ribera mediterrània, com Espanya, el Marroc, Turquia o Algèria, donaran visibilitat als seus projectes. A més, la periodista i activista algeriana, Salima Ghezali, s’encarregarà d’analitzar la situació de la dona en el Mediterrani en una trobada emmarcada dins del cicle ‘Dones i el Mediterrani’.

En l’àmbit cultural, Casa Mediterráneo continua amb el seu cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’, que congregarà a personalitats com la periodista i escriptora Pilar Eyre, a més del premiat amb el Premi Nadal 2016, Víctor de l’Arbre, i l’actor Luis Larrodera, qui presentarà el seu nou llibre.

La institució ha preparat, a més, una trobada amb les escriptores Lejla Kalamujic i Kristina Cetkovic, els qui tractaran d’explicar de primera mà el paper de la dona i la literatura en les costes del Mare Nostrum, emmarcat dins de les Tertúlies Literàries Mediterrànies, en les quals també participarà l’escriptor Tomás Alcoverro.

Durant desembre, Casa Mediterráneo rebrà la visita de la corresponsal de Sagrario Ruiz de Apodaca que analitzarà la situació geopolítica de la conca del Mare Nostrum en el cicle ‘Periodistes i el mediterrani’ el 12 de desembre.

A més, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Geografia de l’Èxode” del fotògraf Gervasio Sánchez; la presentació de l’exposició de fotografia sobre Israel de Manuel Lorenzo en Dolores; el congrés de transformació social i humana en el ADDA; la presentació d’Alacant Cabdal Gastronòmica del Mediterrani; així com la conferència “Nous Populismes nacionalistes en el centre del Mediterrani. Una amenaça per a la Unió Europea?” emmarcada en el cicle ‘El Mediterrani Hui’.

Les activitats de desembre començaran amb un acte solidari en la seu de Casa Mediterrani organitzat per l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO). En l’apartat musical, Casa Mediterrani rep una doble actuació de grup Ganí Mirzo Band, a València i en la seua seu. Així mateix, l’actriu Magüi Mira s’encarregarà d’oferir un taller de teatre durant les pròximes setmanes.

En l’àmbit cinematogràfic, el Cineclub Mediterrani ofereix aquest mes les cintes “Optimisti” i ”Tito i ja”, en versió original subtitulada, mentre que es durà a terme la participació de la institució en el Festival de Cinema Compromès d’Alger.

Totes la programació completa de desembre pot consultar-se en www.casa-mediterraneo.es i en la revista en línia Casa Mediterrani www.revistacasamediterraneo.es.