Casa Mediterráneo ha presentat la seua programació d’activitats culturals per al mes d’octubre amb la vista posada en la diplomàcia, l’economia i la cultura dels països riberencs. Al llarg de les pròximes setmanes, convidats de la talla del Director General d’Estratègia, Prospectiva i Coherència de la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global, Federico Torres Muro, o el Director General d’Esports, Joaquín Arístegui, es donen cita en la ‘Connexió Online’ de la institució.

L’agenda d’activitats prevista per a aquest mes, comptarà amb un col·loqui sobre la diplomàcia esportiva al Mediterrani, el qual estarà protagonitzat pel diplomàtic Arístegui al costat de la waterpolista Jennifer Pareja. A l’octubre, a més, torna el Seminari Casa Mediterrani – Universitat d’Alacant per a mostrar “L’estratègia i la imatge país com a eixos de la política exterior espanyola”, de la mà de Federico Torres Muro. També es donen cita en la programació els seminaris Casa Mediterrani – Generalitat Valenciana amb una sèrie de sessions centrades en la «Responsabilitat social i desenvolupament sostenible com a eines per a la transformació de les economies del Mediterrani». La institució serà seu també de les segones jornades “La Ruta de la Seda i la Dona en les Cultures del Mediterrani”.

De la mateixa manera, la institució diplomàtica connectarà amb experts en economia i de la indústria joguetera i sabatera del Mediterrani espanyol amb la finalitat d’analitzar les conseqüències de la covid-19 en les empreses del Mediterrani espanyol. Per a això, ‘Connexió Online’ rebrà al catedràtic d’Economia Aplicada i ex rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Celestino Suárez, al president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), José Antonio Pastor, i a la presidenta executiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), Marián Cano.

La ‘Connexió Online’ de Casa Mediterrani comptarà també amb la participació de l’ambaixador d’Espanya a Líbia, Javier García-Larrache, al costat de l’investigador principal del Real Institut El Canut, Haizam Amirah, en una trobada que versarà sobre Líbia.

Casa Mediterráneo posa la vista, a més, en l’arquitectura sostenible al Mediterrani, amb una sessió online en la qual intervindran el president del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant, Emilio Vicedo, al costat del director executiu de l’estudi Crystalzoo Arquitectura, José Luis Campos, qui a més va ser guardonat amb el premi Architizer 2020 al millor edifici públic pel projecte de coworking municipal LAB_ NuCiA.

Una agenda cultural amb concerts presencials i assegurances a Casa Mediterráneo

Casa Mediterráneo va reprendre el mes de setembre passat les seues activitats culturals presencials, amb un gran acolliment per part del públic que va comptar amb un aforament de 130 persones, a través de dos concerts en el Saló Blau de l’Antiga Estació de Benalúa. La institució celebrarà aquest mes dues noves actuacions musicals del conjunt Joakín López Trío, divendres que ve, i l’artista algeriana Neila Benbey el 23 d’octubre, mitjançant inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic comunicacion@casa-mediterraneo.es i mantenint les mesures d’higiene i seguretat posades en marxa per la institució. A més, les actuacions es podran seguir en streaming des de la seua pàgina web a través de ‘Connexió Online’.

L’agenda cultural de Casa Mediterráneo rep també a l’escriptora algeriana Nadia Sebkhi, qui mostrarà les seues impressions sobre el talent femení d’aquest sector en la conca mediterrània, i al Premi Lletres del Mediterrani 2020 en la categoria de novel·la històrica, Carlos Fidalgo, per a presentar Stuka, la novel·la guanyadora. A més, les lletres continuen en el nou cicle ‘Llibreries del Mediterrani’ que s’inaugurarà amb una conferència a càrrec dels Premis Llibreria Cultural 2019, 80 Mons amb Carmen Juan, i 2003, Plumier amb Luis Casado.

El cel·luloide també és protagonista de la programació d’octubre de Casa Mediterráneo, a través de la seua participació en el 17 Festival de Cinema d’Alacant amb una secció de llargmetratges convidats dedicada a Grècia, mentre que el Cineclub Mediterrani posat en marxa per la institució celebra dos col·loquis també en el marc del cinema hel·lé. D’altra banda, “El viatge a la tradició mediterrània” tanca el cicle de projeccions aquest mes amb els seus últims tres episodis.

Casa Mediterráneo recorda que totes les activitats compten amb accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació online. Així mateix, la institució ha habilitat un nou sistema per a la recepció d’activitats via WhatsApp, a través de l’enviament de la paraula ALTA al telèfon +34 638 77 93 01.