Casa Mediterráneo desembarca dilluns que ve 24 a Turquia per presentar la institució a la ciutat d’Istanbul. Al llarg de tres dies, s’ha previst un complet programa d’activitats culturals, gastronòmiques i artístiques amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta entitat integrada a la Xarxa de Cases del Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació i promocionar la cultura espanyola.

La presentació es realitza en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, l’Ambaixada d’Espanya a Turquia, el Consolat General, l’Institut Cervantes d’Istanbul i les autoritats turques.

La programació començarà el dilluns en l’Institut Cervantes d’Istanbul amb una presentació sobre l’oferta turística de la Comunitat Valenciana a càrrec del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. A continuació tindrà lloc un intercanvi gastronòmic a l’Escola d’Hostaleria de la ciutat amb una classe magistral a càrrec del xef José Puente.

Ja a la vesprada, se celebrarà una trobada amb el Director Provincial de Turisme, Sr. Yilmaz, i la incorporació d’un stand de la Generalitat a la cèntrica plaça de Taksim. La jornada continuarà amb una presentació de Casa Mediterrani a l’Ajuntament de Boyoglu a càrrec del representant de Casa Mediterrani l’Ambaixador Dámaso de Lario i l’alcalde de la ciutat, seguit de la inauguració de la mostra “Una mirada a Istanbul” de Jaume Marzal a la sala d’exposicions de la casa consistorial seguida de l’actuació de la ballarina i coreògrafa alacantina, Alba Romero. Una sopa-degustació de la cuina valenciana oferta pel Secretari Autonòmic de la Generalitat a l’hotel Occidental Pera posarà el fermall final al dia.

El dimarts 25 inclou una conferència sobre la pintura espanyola del segle XX a càrrec de Gertrud Gómez, qui també presentarà al costat de Jaume Marzal la IV trobada de pintura Mediterrani, que se celebrarà el proper mes de febrer a Alacant, en l’Institut Cervantes. La programació conclourà el dimecres 26 de setembre amb una conferència-debat a càrrec de l’últim Premi Nadal, Alejandro Colomes, moderat per Marina Vicente.