Casa Mediterráneo continua al setembre amb la seua ‘Connexió Online’ a través d’una proposta d’activitats centrades en acostar i analitzar l’actualitat, l’economia, el medi ambient i la cultura dels països de la conca mediterrània. A més, amb la finalitat d’indagar en les fites que van marcar el desenvolupament dels diferents territoris que componen aquesta mar, la institució ha organitzat el visionat de la sèrie documental “El viatge a la tradició mediterrània”, que arrancarà el dia 2 amb la participació del seu director Miguel Valls, i comptarà cada dimecres amb la projecció d’un nou episodi.

La nova normalitat i les principals preocupacions que marquen l’era covid, com ara la volta als col·legis i el turisme, també es donen cita en l’agenda mensual de la institució. Per a debatre aquests temes amb experts, Casa Mediterrani ha organitzat una sessió de “Psicologia mediterrània” centrada en “Els reptes de la volta al col·le en temps del covid-19”, que comptarà amb la participació de la psicòloga Silvia Àlaba Sord i el filòsof José Carlos Ruiz, els qui mostraran les seues impressions sobre aquest tema dimarts que ve 1 de setembre.

D’altra banda, el cicle “Economia i el Mediterrani” tractarà el dia 7 “Els desafiaments del turisme en l’era COVID” de la mà de la secretària general de la patronal hotelera HOSBEC, Nuria Montes, i l’ex presidenta de APHA i directora de l’Hotel AC Alacant, Cristina Rodes, els qui faran un repàs a l’activitat del sector durant els mesos d’estiu al costat de l’ex director de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, Antonio Escudero.

Casa Mediterrani analitzarà en el seu cicle “Medi ambient i el Mediterrani” el canvi climàtic al qual s’enfronta la regió, així com les polítiques d’actuació dutes a terme, amb el Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina, el divendres 11 de setembre. A la fi d’aquest mes, també es farà un repàs a Algèria dins de «Geoestrategia i el Mediterrani», en una sessió que comptarà amb l’ambaixador d’Espanya al país, Fernando Morán, i el coronel Pedro Sánchez Herráez.

La ‘Connexió online’ de la institució reprén el cicle “El Mediterrani hui” amb una mirada als “25 anys del Procés de Barcelona”, el dia 14 i en la qual intervindran l’Ambaixador en Missió Especial per a Assumptes d’Orient Pròxim i el Mediterrani, Alfonso Lucini, i la coordinadora d’Orient Mitjà i Nord d’Àfrica de la Fundació Alternatives, Itxaso Domínguez de Olazábal.

L’actualitat periodística també es fa buit en la programació d’activitats online de setembre, a través d’una trobada amb l’ex corresponsal d’RTVE, Rosa María Calaf, qui passarà per «Periodistes i el Mediterrani», en una trobada celebrada en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Cultura i homenatge a Trina Mercader a casa Mediterrani

L’agenda d’activitats de Casa Mediterráneo porta un setembre proveït de literatura, fotografia, cinema, música i teatre. Un homenatge a la figura de “Trina Mercader: un pont entre dues cultures” serà l’encarregat d’obrir el cicle «Poesia mediterrània», que comptarà amb la participació de la professora i investigadora Sonia Fernández acompanyada pel poeta i professor Antonio Carvajal i el poeta i professor marroquí Abderrahman El Fathi el dijous 10.

A aquesta activitat li segueix el dia 17 una trobada amb l’artista visual i fotògrafa Carma Casulá en el marc de “Objectiu mediterrani”, mentre que el divendres 18 els internautes podran gaudir d’una conferència impartida per la creadora i actriu María San Miguel en “Dones i el Mediterrani”. La institució també donarà aquest mes visibilitat a la dona en el sector de la gastronomia amb “Les deesses del xocolate”, una cita que comptarà amb la participació de la productora de cacau i fabricant de xocolate, Lisi Montoya, i l’escriptora i experta mundial en aquests productes, Maricel Presilla, els qui passaran per «Dones en gastronomia» el dia 4.

La institució celebra el dilluns 21 de setembre una trobada i recital de guitarra clàssica, emmarcat en “Música i el Mediterrani”, amb el músic sirià Omar Jammoul. Al seu torn, les lletres estaran protagonitzades aquest mes pel Premi Nadal, Alejandro Palomas, qui compartirà pantalla amb els espectadors el dia 24 en “Escriptors i el Mediterrani”. Les “Novetats del cinema mediterrani” vindran donades el dimarts 29 de la mà del divulgador cinematrográfico Luis López Belda.

Casa Mediterráneo recorda que totes les activitats començaran a les 19.00 hores amb accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació online. Així mateix, la institució recorda que s’ha habilitat un nou sistema per a la recepció d’activitats via WhatsApp, a través de l’enviament de la paraula ALTA al telèfon +34 638 77 93 01.