Casa Mediterráneo ha iniciat una col·laboració amb la plataforma espanyola Filmin per a oferir un repertori de pel·lícules procedents dels països de la conca del Mediterrani, tot això amb la finalitat d’acostar i donar a conéixer la cultura dels territoris riberencs entre la ciutadania.

L’actual situació sanitària ha portat a la institució a celebrar gran part dels seus cicles i activitats de manera telemàtica, per la qual cosa la posada en marxa aquest canal permet “estendre l’àmplia oferta cinematogràfica mediterrània a un major públic per a difondre la riquesa cultural d’aquesta regió geogràfica”, apunta el director general en funcions de Casa Mediterrani, Héctor Salvador.

La col·laboració amb Filmin s’emmarca en el Cineclub Mediterrani, un cinema fòrum que Casa Mediterrani celebra cada dues setmanes amb la finalitat de donar a conéixer i posar en valor els treballs realitzats als països riberencs. Abans de la pandèmia, les sessions se celebraven de manera presencial en la seu de Casa Mediterrani i consistien en la projecció d’un llargmetratge seguida d’un debat ajuste al film i el país d’origen. A partir d’aquest mes de novembre, la institució diplomàtica ha optat per celebrar aquests debats de manera virtual, dins de la seua ‘Connexió Online’.

En aquest sentit, s’ha creat un canal dins de Filmin, en el qual s’inclouen pel·lícules ordenades pel país de procedència amb la finalitat de comentar-les en el Cineclub de la institució. Per a això, el públic interessat podrà visionar des de casa, estant abonat a la plataforma, les pel·lícules durant els 15 dies previs a la celebració del col·loqui. A més, es publicarà una guia de visionat de la cinta en qüestió en la web de Casa Mediterrani.

Les sessions de Cineclub Mediterrani previstes per al mes de novembre estaran centrades en el cinema tunisià amb la pel·lícula ‘Hedi. Un vent de llibertat’ el dimecres 11 i amb ‘Corps étranger’ (Foreign bodi) el dia 25, tots dos col·loquis a les 19.00 hores a través de la web i xarxes socials de Casa Mediterrani. Així mateix, la institució prepara quatre noves sessions d’aquest cicle per als pròxims mesos, amb el cinema eslovac com a protagonista al desembre amb les cintes ‘The basics of killing’ i ‘Consequences’, i el cinema marroquí al gener amb ‘Sofia’ i ‘El viatge de Khadija’.

Casa Mediterráneo adapta la seua programació a l’entorn digital

Casa Mediterrani continua adaptant la seua programació cultural d’activitats a les diferents plataformes i entorns digitals, tal és el cas del llançament de la seua nova web el mes de maig passat al costat de la potenciació de continguts audiovisuals publicats en les seues xarxes socials i canal de YouTube.

En la senda d’aquesta transformació digital, la institució diplomàtica ha estrenat un canal de podcast en la plataforma Spotify, ‘Podcast de Casa Mediterrani’, a través del qual es podran escoltar totes les sessions celebrades en el marc de la ‘Connexió Online’ de la institució, obrint nous canals que faciliten la difusió i l’accés a les activitats de la seua programació mensual.

Canal ‘Casa Mediterrani’ en Filmin: https://www.filmin.es/canal/casa-mediterraneo

‘Podcast de Casa Mediterrani’ en Spotify: https://open.spotify.com/show/2rstbdkdgsez1bgl32qvuj