Casa Mediterráneo inaugura el seu nou cicle temàtic “Dones i el Mediterrani”, una sèrie de conferències dedicades a analitzar la situació de la dona en els països de la conca del Mediterrani. La primera sessió d’aquest cicle comptarà amb la periodista Lola Bañon, qui oferirà la seua visió sobre hui divendres 30 de novembre a les 19:30hores.

Bañon parlarà sobre les seues impressions i experiència a l’hora de definir a les dones que habiten en els països del mar Mediterrani. Al llarg de la seua carrera professional, la periodista, que va obtenir el Premi de Defensa dels Drets Humans atorgat per Amnistia Internacional el passat any, ha explorat i mantingut contacte amb les diferents cultures i problemàtiques socials que conviuen en la zona del Mare Nostrum.

Un dels objectius prioritaris de Casa Mediterráneo és promoure la igualtat de gènere en el Mediterrani. Per a açò, la institució diplomàtica ha organitzat una sèrie de conferències impartides per figures femenines de l’escena mediterrània que guarden estreta relació amb aquesta temàtica d’àmbit social. Les convidades a aquest cicle duran a terme una anàlisi que permetrà ampliar la visió sobre els papers que exerceix la dona en aquest territori i fomente la igualtat.

L’analista internacional ha desenvolupat diverses publicacions sobre el món àrab i el periodisme, les quals han proliferat en diversos guardons, com el Premi del Club Internacional de la Premsa 2015 a Madrid i el recent Palestinian International Award pel seu treball periodístic. Quant a la seua trajectòria professional, Bañon destaca per la seua dedicació durant més de dues dècades a la informació internacional en els mitjans de comunicació. És doctora en comunicació per la Universitat de València, en la qual imparteix docència com a professora de periodisme, així com en la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment, és directora de l’Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM).

La primera conferència d’aquest nou cicle s’impartirà en la seu de Casa Mediterrani, situada en l’antiga estació de Benalúa. L’entrada a l’esdeveniment és lliure i limitada a l’aforament de la sala. Després de la intervenció, els assistents podran degustar un vi d’honor i intercanviar impressions amb la periodista.