Casa Mediterráneo col·labora en la XLIX edició de la Fira del Llibre d’Alacant, que se celebrarà del 28 de març al 7 d’abril en la Plaça de Sèneca, mitjançant una nova secció en la qual participaran destacats escriptors que al llarg de l’any han passat per la programació de la institució diplomàtica en el marc del cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’.

El helenista, escriptor i cineasta Pedro Olalla obrirà la secció ‘Casa Mediterrani’ de la Fira de Llibre el dissabte 30 de març a les 19.00 hores amb la presentació de les seues obres sobre Grècia. El diumenge 31 de març a les 12 hores serà el torn de Juan Eslava Galán. El dimarts 2 d’abril, a les 19 hores tindrà lloc la taula redona ‘La construcció de la novel·la negra’, amb les intervencions de Mariano Sánchez Soler, Elia Barceló, Víctor de l’Arbre i Lorenzo Silva.

El dimecres 3 d’abril a les 19 hores se celebrarà la taula redona ‘La dona escriptora en l’exili interior i exterior’, a càrrec de Benjamí Prado i José Luis Ferris. El dijous 4 d’abril a les 20.00 hores hi haurà una trobada amb la finalista del Premi Planeta Cristina López Barrio i, finalment, el dissabte 6 d’abril a les 20.00 hores Javier Moro oferirà una conferència sobre ‘La dona com a protagonista del relat’.

El director general de Casa Mediterrani, Javier Hergueta, ha indicat que aquest suport s’emmarca en la idea de col·laborar i participar activament en festivals i mostres que s’organitzen a Alacant, tals com el Festival de Cinema, el de Teatre Clàssic, Photoalicante, etc. i en aquest cas, s’intenta que els autors que ja han participat en el cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’ tinguen un nou contacte amb el públic d’Alacant i contribuir així al fet que la ciutat es consolide com un centre cultural i literari de primer orde del Mediterrani.