Casa Mediterráneo posa en marxa la seua setena Trobada amb països del Mediterrani, dedicat en aquesta ocasió a Croàcia, amb una agenda centrada en la cultura i la gastronomia del país balcànic, entre els dies 27 i 31 de gener. Les activitats donaran principi dilluns que ve a les 19.30 hores en l’Antiga estació de Benalúa, a través d’un repàs audiovisual i fotogràfic per les ciutats que alberga aquesta regió banyada pel Mare Nostrum.

La trobada amb països arrancarà el dilluns amb la inauguració a càrrec de l’ambaixador d’Espanya a Croàcia, Alonso Dezcallar de Mazarredo, i l’ambaixadora de Croàcia a Espanya, Nives Malenica. La jornada continuarà amb la presentació d’un documental sobre Croàcia, produït per la periodista Anabel Roses i el fotorreportero Rafa Arjones, el qual fa un retrat de les fites més importants del país, com la societat croata, la gastronomia, la seua cultura o els seus paratges turístics i naturals més destacats, entre altres. A més, la seu de la institució diplomàtica albergarà l’exposició “Retrats de tres ciutats: Zagreb-Alacant-Zadar”, un intercanvi de visions d’aquestes tres ciutats mediterrànies, elaborat pel croat Stanko Abadžić i Manuel Yllera.

Les activitats continuen el dimarts amb el fotògraf croat establit a Alacant Mitar Terzic, qui oferirà una conferència a les 18.00 hores en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA). La música de l’Adriàtic també estarà present en aquesta setmana dedicada a Croàcia, amb una actuació de D&B Duo, compost pels pianistes Dubravka Vukalovic i Bruno Vlahek, el dimecres 29 a les 19.30 hores en el Saló Blau de Casa Mediterrani.

D’altra banda, la gastronomia croata eixirà a debat durant la vesprada del dijous amb la conferència «La cuina croata: una cruïlla al Mediterrani», impartida pel crític Pedro Nuño de la Rosa en la seu de la institució.

La literatura croata marcarà el colofó d’aquesta trobada. Les escriptores Tea Tulić i Marija Andrijašević, totes dues participants durant aquest mes en la Residència Creativa posada en marxa per la institució per a fomentar i desenvolupar la creació intercultural, participaran en una tertúlia on exposaran una mostra dels treballs elaborats durant la seua estada a Alacant, el divendres 31 de gener a les 19.30 hores.

El director general de Casa Mediterráneo, Javier Hergueta, ha destacat la celebració d’aquesta setena trobada com una jornada, amb caràcter trimestral, ja consolidada en la programació mensual de la institució i amb gran acolliment per part de la ciutadania. Hergueta, a més, ha ressaltat el paper de Croàcia com a protagonista d’aquesta setmana cultural, ja que “és un país molt pròxim a Espanya en moltes coses, però molt especialment en la seua faceta mediterrània”.