Casa Mediterráneo continua amb el seu cicle “Escriptors i el Mediterrani” a través d’una trobada virtual amb l’escriptor lleonés i periodista Carlos Fidalgo. La sessió tindrà lloc hui a les 19.00 hores en la Connexió Online de la institució diplomàtica, que es podrà seguir a través del seu web i xarxes socials.

Carlos Fidalgo compagina el seu treball de periodista amb l’escriptura, un àmbit en el qual suma quatre novel·les publicades i dos premis literaris. Per a l’autor, “la literatura aporta les millors eines per a comptar la realitat d’una forma que no avorrisca”. A més, Fidalgo dirigeix cursos d’estiu en la UNED sobre Periodisme Narratiu i Notícies Falses.

L’obra de Fidalgo compta amb quatre manuscrits publicats, entre els quals es troben El agujero de Helmand, Premi Tristana de Novel·la Fantàstica en 2010, ambientada en el conflicte de l’Afganistan; L’ombra blanca, publicada en 2015: Setembre Negre, una trama centrada en les zones fosques dels Jocs Olímpics, guardonada amb el Premi Tiflos de Conte de la Fundació One; i Stuka, aquesta última va portar a l’autor a obtindre el premi Lletres del Mediterrani de Novel·la Històrica 2020, concedit per la Diputació de Castelló.

Stuka (Algaida Editors, 2020), està ambientada a Berlín i Castelló, a través d’un epíleg que narra el comiat de la Legió Còndor a Lleó. La novel·la relata la història d’un avió sinistre per a recrear l’estiu olímpic de Berlín en 1936 i la capital del Tercer Reich voltada per l’exèrcit roig, els bombardejos de la Legió Còndor en l’Alt Maestrazgo de Castelló i l’enfonsament del nazisme; no obstant això, el batec de fons de la novel·la és la violència que s’exerceix contra les dones durant els conflictes armats.

La sessió de “Escriptors i el Mediterrani” amb Carlos Fidalgo se celebrarà demà 27 d’octubre dins de la programació d’activitats de Casa Mediterrani, que compta amb accés lliure i gratuït a través del seu web www.casa-mediterraneo.es i xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.