El director general de Casa Mediterráneo, Javier Hergueta, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, inauguraran aquest dijous 5 de març a les 20.00 hores l’exposició ‘Impressions de Tel Aviv’, obra del pintor alacantí Chimo Pérez, a la sala municipal d’exposicions de la Llotja del Peix d’Alacant. La mostra, d’entrada lliure, estarà oberta al públic fins al 30 de març.

L’exposició s’emmarca en els objectius de Casa Mediterráneo dirigits a afermar els llaços entre Espanya i els països de la conca mediterrània. Està formada per una dotzena d’obres d’1 metre x 75 cm., entre retrats i paisatges, realitzades amb la tècnica mixta d’aquarel·la aigualida amb charcoal líquid, un mètode que no admet correccions i és molt valorat pels crítics d’art.

Per a realitzar aquestes pintures Chimo Pérez va passar dues setmanes a Tel Aviv (Israel), recorrent els seus carrers i parlant amb les seues gents, on va descobrir una ciutat vital, moderna i plena de contrastos. “Tel Aviv és el pujol de la primavera, així es tradueix del seu significat en hebreu, i realment ho és. Descobrisc una ciutat florent en els seus arts, cosmopolita i moderna. Les seues gents plenes de vitalitat, et conviden a gaudir d’un ambient amable; la seua arquitectura Bauhaus, és un afalac visual”, assenyala l’artista.

Sobre Chimo Pérez

Alacant, 1968. Influït per la llum del Mediterrani, la seua vocació per la pintura va nàixer en la seua infància, encara que la seua trajectòria personal li va portar a cursar estudis de Dret en la Universitat d’Alacant. Sense arribar a exercir aqueixa professió, va decidir seguir uns anys de vida contemplativa a la recerca de la seua plenitud vital. Després de 14 anys de cerca va decidir dedicar-se de ple a la pintura, animat pel prestigiós crític d’art Wilfredo Rincón, director

Chimo Pérez

Chimo Pérez

del patrimoni artístic nacional d’Espanya en el CSIC, qui descriu a Chimo Pérez com un clar valor en alça en els pròxims anys, l’obra dels quals és de “gran coherència, equilibri perfecte entre figuració i matèria, domini del dibuix i sentit de color”.

Deu anys entre murs de pedra forta, una frondosa naturalesa i joies del gòtic tardà van traure a la llum un talent natural per a expressar la bellesa, a través d’un llenç. Per a Chimo Pérez, “la bellesa, com la veritat, és un fruit preciós que resisteix a la usura del temps, que uneix a les generacions, i les fa comunicar-se en l’admiració”. L’autor persegueix que les seues obres siguen expressives per si mateixes, capaces de commoure, entusiasmar i provocar una reflexió personal. Especialitzat en retrat i paisatge, realça la bellesa estètica del model, sent capaç d’expressar els seus sentiments. Els gestos i línies del rostre, petjada d’una biografia vital, s’exhibeixen amb puresa en els seus retrats. “Un bon retrat és una biografia pintada”, assegura Chimo.