Casa Mediterráneo ha publicat la seua programació d’activitats per al mes d’octubre. Al llarg de les pròximes setmanes, l’Antiga Estació de Benalúa acollirà més d’una vintena de propostes culturals sobre literatura, música, economia o actualitat, entre altres temes.

Un dels esdeveniments destacats del mes serà la IV Trobada amb Països del Mediterrani, que en aquesta ocasió estarà protagonitzat per Israel. Sobre aquest territori s’han organitzat diferents activitats entre les quals destaca un fòrum empresarial, un cicle de cinema, actuacions musicals, una exposició de fotografia, trobades literàries, etcètera. Aquesta setmana cultural es desenvoluparà entre el 22 i el 28 d’octubre.

La programació dissenyada comença avui, 1 d’octubre, amb la conferència titulada Institut “Campaña hidrogràfica del buc Malaspina a Alacant”, a càrrec del Capità de Corbeta Enginyer Hidrógrafo, Gustavo Adolfo Gómez-Pimpollo Crespo, així com amb una nova sessió del Cineclub Mediterrani en la llibreria 80 Mons. Durant aquesta setmana se celebraran també conferències de la Guàrdia Civil i del novel·lista Benjamí Prado, a més d’una desfilada solidària de APSA.

Entre les activitats que inclou el programa, destaquen noves sessions dels cicles d’escriptors i periodistes. En el marc primer tindrà lloc la presentació del lliure “Marató Balcànica” de Miguel Roán, així com la conferència de la periodista i escriptora Marta Robles; en el segon es rebrà la visita del periodista i director de l’Institut Cervantes de Fáncfort, Ramiro Villapadierna.

Les instal·lacions de Casa Mediterráneo acolliran durant aquest mes l’I Congrés de Centres Valencians en l’Exterior, així com diverses trobades del projecte Residència d’Escriptores, iniciat per l’entitat el passat mes de setembre per a promoure la creació literària entre dones de països del Mare Nostrum.

Concerts, el Brexit o un debat sobre la França de Macron, són unes altres de les propostes que s’inclouen. Tota la programació completa d’octubre pot consultar-se en www.casa-mediterraneo.es