Casa Mediterráneo celebra dilluns que ve a les 19.00 hores, dins de la seua Connexió en directe, un diàleg de sabers amb les narradores Raquel López i Laura Escuela, els qui reflexionaran sobre ‘Comptar per a sobreviure’, una visió sobre el nou panorama al qual s’enfronten els comptadors d’històries després de la crisi de la Covid-19.

Amb més de 30 anys en la professió, Raquel López assegura que la narració és “una medicina per a l’ànima, que algú et conte una història, que et miren als ulls. És part de supervivència per a l’oïdor”.

L’inici de l’estat d’alarma, el mes de març passat, va servir com a detonant per a augmentar la seua presència en les xarxes socials, un espai en el qual totes dues narradores es van llançar a contar contes online des de les primeres dates del confinament. “Això va ser el que vam fer, comptar i sobreviure”, comenta López.

Per això, davant el cessament d’activitats durant el confinament “molts narradors ens hem llançat a veure de quina forma podíem continuar comptant”, explica López, qui durant els mesos de març, abril i maig va protagonitzar el cicle “El conte mediterrani” en la programació a distància de Casa Mediterrani, narrant una història o un mite sobre el Mare Nostrum en directe cada dia a través de YouTube.

Així mateix, López assegura que “alguna història es contarà” durant la sessió, perquè la unió de ficció i realitat “vindrà al fil per a reflexionar sobre la supervivència des de tots els angles”.

Més activitats de “Connexió en directe”

La programació d’activitats en directe de Casa Mediterráneo continua el dimecres 10 de juny a través d’una trobada virtual amb la presidenta de l’Associació Clàssiques i Modernes, guardonada amb el Premi Nacional d’Història 2019, Anna Caballé, en el marc de “Dones i el Mediterrani”. A més d’una tertúlia poètica el divendres sobre “Poetes valencians” amb la participació de Rafael Soler i Bibiana Collado.

Casa Mediterrani recorda que totes les activitats començaran a les 19.00 hores amb accés lliure i gratuït a través de les seues xarxes socials oficials i el seu web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació telemàtica de juny.

Laura Escuela

Laura Escuela