La vida social i cultural del Marroc serà la protagonista en la programació de Casa Mediterráneo durant el mes de maig. Els diferents actes tractaran d’analitzar i mostrar la capacitat creativa del nostre veí magrebí, els nous talents culturals i els canvis socials i econòmics que viu aquest país. A més, l’agenda de Casa Mediterráneo està carregada per la celebració del Festival de Cinema d’Alacant, que situa ací una de les seues seus i té programada la projecció de quatre llargmetratges en la secció ‘Cinema del Mediterrani’ durant la celebració de la 16a edició del certamen. Per part seua, Espido Freire, guanyadora del Premi Azorín, estarà de la mà de Casa Mediterráneo en el cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’ a València.

Els actes dedicats al Marroc comptaran amb una classe magistral de la xef marroquina Hanane Afdili Daoud, que despunta com a artífex de la nova cuina marroquina. A més, s’oferirà un repàs de la creació literària marroquina amb diverses jornades dedicades a la seua literatura. En l’agenda figuren la trobada amb l’escriptor Tahar Ben Jelloum; i el concert de piano de Marouan Benabdellah, durant dues sessions a Alacant i València. A aquests actes se sumen la xarrada amb l’escriptora Ibn Larbi; i un debat amb escriptors marroquins. Aquests dies també està previst l’organització d’un fòrum empresarial que conjumina visions entre les dues ribes, l’empresari espanyol i el marroquí, que comptarà amb la presència de l’ambaixador d’Espanya al Marroc, Ricardo Díez-Hochleitner Rodríguez, i de l’ambaixadora del Marroc a Espanya, Karima Benyaich.

I quasi tancant mes, Casa Mediterránep rebrà a Nativel Preuat, dins del cicle ‘Escriptors i el Mediterrani’.

Més agenda

Casa Mediterráneo té previst celebrar la ‘Setmana de directores de Cinema Mediterrani’, en el qual participaran la directora croata Ivona Juka, que inaugurarà aquest cicle, mentre que el tancarà l’algeriana Bahia Bencheikh El Fegoun. Durant aquests dies es projectarà la pel·lícula “Tous els garçons et els filles de leur âge”, dirigida per Claire Denis i “Un amour de jeunesse”, dirigida per Mia Hansen Love.

D’altra banda, dins del programa ‘Emprenedors i el Mediterrani’ exposarà la seua visió el president de FacePhi Biometria, Salvador Martí. Un mes més s’ha convidat a persones rellevants per al seu programa de ‘Gastronomia i El Mediterrani’, que comptarà amb les prestigioses cuineres Susi Díaz i Cristina Figueira.