Casa Mediterráneo inicia la seua programació del mes de setembre amb una quinzena de propostes i una volta gradual a la presencialitat, amb aforament limitat a la normativa sanitària i sota inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic eventos@casa-mediterraneo.es. Tot això sense renunciar a la ja assentada emissió telemàtica de les seues activitats a través de la seua pàgina web i les seues xarxes socials.

La institució diplomàtica analitzarà en la seua agenda les realitats socioculturals, científiques, econòmiques, polítiques i mediambientals dels països mediterranis de la mà d’experts com la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, el corresponsal a Orient Mitjà Mikel Ayestarán o la fotògrafa Pilar Pequeño.

Per a això, Casa Mediterráneo albergarà el dijous 16 de setembre el Fòrum Alacant que versarà, entre altres temes, sobre l’actualitat agrícola i mediambiental de la conca mediterrània de la mà de la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera. A més, la nova sessió de “Medi ambient i el Mediterrani” posarà el focus en la pesca al Mediterrani amb una trobada digital amb el representant en la Comissió General de Pesca de la FAO, Miguel Bernal.

D’altra banda, en el seu objectiu d’estrényer llaços entre els diferents països del Mediterrani, la institució diplomàtica acollirà el pròxim 13 de setembre la presentació de la Reunió de Ministres de Treball del Diàleg 5+5 del Mediterrani Occidental, coincidint amb la presidència d’Espanya d’aquest Fòrum en 2021, de la mà de la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Així mateix, quant al teixit econòmic i als sectors productius dels països de la ribera mediterrània es refereix, Casa Mediterráneo celebra el dijous 2 una jornada sobre les oportunitats de negoci a Turquia, en col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya a Turquia i la Cambra de Comerç d’Alacant.

La institució rep també aquest mes al corresponsal a Orient Mitjà Mikel Ayestarán en el seu cicle “Periodistes i el Mediterrani” que, en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx, presentarà el dia 28 la seua nova obra Jerusalem, Santa i Captiva. En el panorama literari, Casa Mediterrani celebrarà una trobada amb el novel·lista Carlos Salem el dia 8 dins del seu cicle “Escriptors i el Mediterrani”; mentre que el dia 30 tindrà lloc des de l’IES Jaume II d’Alacant una nova sessió de narracions de “Mites del Mediterrani” amb Raquel López.

D’altra banda, l’Espai Blau de l’Antiga Estació de Benalúa acomiada aquest mes l’exposició Som aigua d’Isabel Muñoz per a vestir-se amb les imatges de la prestigiosa fotògrafa Pilar Pequeño, que el dia 14 inaugura la mostra Les plantes mediterrànies i que es podrà visitar en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores amb inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic eventos@casa-mediterraneo.es.

A més, en el marc de la ciència, Casa Mediterrani acull la presentació de l’Equip mediterrani de la Ciència de la Mednight 2021: la nit mediterrània de les investigadores.

Teatre clàssic, poètiques i visites guiades a Casa Mediterrani

El Ensemble Casa Mediterráneo serà l’encarregat d’inaugurar el V Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant amb el concert Música i lletres del Segle d’Or, que oferirà el 15 de setembre en la seu del Consorci. L’endemà, el Ensemble es traslladarà al Castell fortalesa de Santa Pola per a interpretar en les seues instal·lacions aquest repertori.

Dins del cicle “Poesia mediterrània”, la institució diplomàtica celebrarà la presentació de la publicació Poètiques Mediterrànies 2021, en col·laboració amb la Universitat Complutense de Madrid, a través d’una taula redona que comptarà amb les poetes Nesrine Khoury, Verónica Aranda, Marifé Santiago i Rosa Quadrat.

Finalment, les visites guiades a l’Antiga Estació de Benalúa es reprenen al setembre amb dos recorreguts els dijous 9 i 23 a les 10.00 hores, sota inscripció prèvia obligatòria en el correu electrònic eventos@casa-mediterraneo.es.

Casa Mediterráneo recorda que les activitats començaran, de manera habitual, a les 19.00 hores en la seua seu, sota inscripció prèvia obligatòria, i també es podran seguir en streaming en les seues xarxes socials i la seua pàgina web www.casa-mediterraneo.es, en la qual es pot consultar tota la informació sobre la programació de setembre. A més, les activitats es podran veure en redifusió en el canal de YouTube i en format podcast des del canal de Spotify de la institució diplomàtica.