Casa Mediterráneo dóna començament a la seua agenda cultural per al mes de setembre amb una proposta de més de 20 activitats relacionades amb la literatura, la dansa, l’art, la ciència o la gastronomia, entre altres temes. Convidats del calibre de Juan Pedro Aparicio, Cristina López Barrios, María Blasco o Ramón Lobo formen part d’aquesta programació, en la qual es presentarà, a més, el segon títol de la col·lecció Casa Mediterrani, amb l’obra de Rosa Tovar.

Casa Mediterráneo donarà inici a les activitats amb l’estrena del cicle ‘Ambaixadors del Mediterrani’ en el qual els ambaixadors espanyols destinats als països de la conca mediterrània xarraran sobre les relacions diplomàtica entre els diferents estats. Per a això, l’ambaixador d’Espanya a Turquia, Juan González-Barba, serà l’encarregat d’inaugurar aquesta nova secció el dia 5 de setembre a València.

L’agenda literària ve carregada d’importants cites amb autors de gran rellevància nacional, com el Premi Nadal, Juan Pedro Aparicio, que participarà en una trobada de ‘Escriptors i el Mediterrani’ el 17 de setembre. Aquest cicle acollirà noves cites a Madrid, amb la presentació del lliure ‘Escoles d’Imperi’ del diplomàtic Dámaso de Lario; així com a Malta i Palerm, amb la visita del Premi de Novel·la Fernando Lara, Jorge Molist, als Instituts Cervantes de sengles ciutats.

La institució diplomàtica se suma a la celebració del dia de la dona escriptora, previst per al dijous 26, mitjançant una trobada amb l’escriptora Rosa Regàs, al qual seguirà un concert de la cantant Carmen París. Aquest panorama literari acull també el dia 5 una tertúlia literària amb l’escriptora siriana Nesrine Khoury en la seu de Casa Mediterráneo; dia en què la finalista del Premi Planeta, Cristina López Barrios, participarà en el ‘Emerging Writer On Tour’ de Zagreb.

La programació de setembre fusiona gastronomia i literatura a través de la presentació, el dia 27, del segon títol de la Col·lecció Casa Mediterráneo: ‘Arrossos del Mediterrani’, obra de la professora i escriptora culinària Rosa Tovar. Així mateix, l’antiga estació de Benalúa albergarà el divendres 20, en ‘Gastronomia i el Mediterrani’ una trobada amb la companyia San Nicasio.

‘Dones i el Mediterrani’ retorna el divendres 13 de la mà de la biòloga i directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, María Blasco, qui exposarà la seua trajectòria i mostrarà les seues impressions sobre el paper de la dona en la ciència. A més, el dimecres 18, està prevista una jornada sobre la ‘Xylella fastidiosa’ amb experts en el sector agrari.

Entre altres temes, la institució ha organitzat una nova sessió de ‘Periodistes i el Mediterrani’, la qual estarà protagonitzada en aquesta ocasió pel corresponsal de guerra Ramón Lobo. A més, Rússia serà l’eix central d’una conferència emmarcada en el cicle ‘Geoestrategia i el Mediterrani’ i que comptarà amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a Moscou, Fernando Valderrama. Durant els dies 16 i 17, l’antiga estació de Benalúa servirà com a escenari per a celebrar una reunió de gerents territorials de justícia.

Quant a dansa, la coreògrafa Asun Noales presentarà el dia 21 l’espectacle ‘Ritu’ en Matera, amb motiu de l’elecció d’aquesta ciutat italiana com a ‘Capital Europa de la Cultura’; mentre que, el diumenge 22, la cantant Pilar Andújar realitzarà una actuació en les Jornades Culturals i Gastronòmiques d’Espanya al Líban.

D’altra banda, la dramatúrgia continua també al setembre amb la segona part del taller d’escriptura teatral ‘Mediterrani, un mar d’aventures’, impartit per Guillermo Heras durant els dies 23 i 24 a Alacant.

La institució reprén les seues dues sessions mensuals del ‘Cineclub Mediterrani’ amb la projecció de cintes provinents del cel·luloide croat en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, programades en els dies 5 i 19 de setembre.

La programació completa de setembre es pot consultar en www.casa-mediterraneo.es i en www.revistacasamediterraneo.es