Casa Mediterráneo ha organitzat una sèrie d’actes de caràcter cultural en les principals ciutats d’Algèria, Alger i Orà, que tenen com a objectiu donar a conèixer la institució i els seus objectius en aquest país del nord d’Àfrica.

Durant aquesta setmana, entre el 27 de juny i l’1 de juliol, les dues ciutats més importants del territori comptaran amb una sèrie d’activitats on es mostrarà part del potencial espanyol en matèria musical, pictòric i gastronòmic, amb participació directa de referents alacantins.

Les propostes començaran el 27 de juny en argel amb una ponència de Gertrud Gómez, galerista que ha desenvolupat diversos projectes a Algèria i que impartirà la conferència sobre el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, titulada “El MACA: un passeig per l’Art Español del segle XX”. En aquest mateix fòrum es realitzarà la trobada prevista amb artistes algerians i es presentarà la IV Trobada Internacional d’Art Mediterrani, que desenvolupa l’Institut Cervantes d’Alger. A continuació, tindrà lloc l’actuació de Pilar Andújar, coneguda com ‘La Gypsy’, que mostrarà el seu repertori musical i de dansa als espectadors algerians.

El dia 28 també a Alger, un dels professionals de la cuina, referent del Centre de Desenvolupament Turístic de Benidorm, José Puente, explicarà la seua experiència en matèria de formació que s’ofereix en aquest tipus de centres, que aconsegueix elevats nivells de qualitat en els joves alumnes. Ponts compartirà les seues experiències amb els responsables de l’Institut de Formació Turística d’Alger i oferirà un sopar en l’Hotel St. George.

Els actes a Alger es completen amb les conferències que oferiran l’escriptora Espire Freire i l’editora Marina Vicente, els qui mostraran la fortalesa no solament de la indústria editora espanyola, la força puixant de l’idioma espanyol en el món, sinó també el moment de producció literària que viu Espanya. Paral·lelament, a Orà, s’ha previst l’actuació de Pilar Andújar ‘La Gypsy’ per al dijous 28 de juny.

El director general de Casa Mediterráneo, Javier Hergueta, ha explicat que l’objectiu d’aquest programa és consolidar reforçar els llaços d’unió a través d’una sèrie d’activitats que giren sobre la música, la gastronomia i la literatura. “Casa Mediterrani sempre ha volgut ser cap de pont entre diferents països de la conca, però especialment amb aquelles societats que estan tan pròximes, que té vincles socials i històrics molt propers”.

Amb aquest tipus d’activitats, Casa Mediterrani es converteix en un referent cultural en tota la conca mediterrània, amb una especial projecció del nostre país en els països ribereños més pròxims a la costa espanyola. Hergueta, va apuntar que un dels objectius fundacionals de la institució és “millorar el coneixement a la resta de països de la ribera mediterrània del potencial cultural del nostre país. Perquè moltes vegades és més fàcil establir acostaments a través de la música, la literatura o la gastronomia, de les arts en general, que amb altres projectes. I dos països, dues societats, que es coneixen bé tendeixen a cooperar en altres àmbits millor”.