Quasi un centenar de projectes s’han inscrit per a participar en el certamen de promoció de bandes alacantines “Emerge Alicante”. Les tres seleccionades pels integrants del jurat actuaran, per espai de 25 minuts, en l’espai “Noches Mediterráneas del divendres 18 de setembre, en la Zona Volvo del Port d’Alacant.

Antonio Manresa, regidor de Cultura, ha valorat el número d’inscrits “perquè evidència que existeixen moltes bandes amb ganes d’eixir a la llum. Amb aquesta iniciativa s’ha pogut demostrar aqueixa inquietud. A més, amb el suculent incentiu per al guanyador de poder participar en un dels festivals que organitza Produccions Baltimore.”

Els integrants del jurat, triats per Produccions Baltimore, són: Miquel González, director d’Alacant Plaza i ex-promotor de festivals de pop; Jon López, director d’Alicante Live Music, considerada com la principal web de música d’Alacant, i Sergio Moreno, representant de Produccions Baltimore.

La relació dels grups musicals seleccionats es podrà veure des de hui en la web de Produccions Baltimore -produccionesbaltimore.es/emerge-alicante/- Tota la informació sobre els participants es troba ja disponible en la web de Produccions Baltimore, on s’han habilitat enllaços d’escolta per a cadascun d’ells.

D’aqueix conjunt de bandes, la majoria són de pop-rock. També n’hi ha de indie o electrònic. La qualitat i el desenvolupament musical del projecte són alguns dels elements de judici que valoraran els integrants del jurat a l’hora de triar als tres finalistes.

Premis

La final del 18 de setembre repartirà tres premis. La banda guanyadora rebrà 500 €. A més, podrà participar en alguns dels festivals de música que organitza Produccions Baltimore. Entre ells, el Low Festival (Benidorm), el Warm Up (Múrcia) o l’Sprint Festival (Alacant). Per als classificats en segon i tercer lloc, sengles premis en metàl·lic de 300 euros.

A més, durant la final, el públic que acudisca al concert tindrà veu i, fins i tot, vot, en cas que el jurat dictamine un empat.

Distintiu “Alacant Segura”

L’espai “Noches Mediterráneas” compta amb el distintiu “Alacant Segura”. La vicealcaldessa d’Alacant, Mª Carmen Sánchez, ho va entregar aquesta setmana a Produccions Baltimore en acreditar que el cicle de concerts que organitza compleix amb els protocols sanitaris i les recomanacions del Ministeri de Sanitat, Conselleria i Ajuntament d’Alacant.