La Companyia Nacional de Teatre Clàssic i la Companyia Barco Pirata han coproduït “Castelvines i Muntesos, els amants de Verona segons Lope de Vega”, ambiciosa funció de teatre musical que podrà veure’s per primera vegada en la nostra Comunitat dins de la programació del Teatre Chapí. La cita és el dissabte 14 de novembre a les 19’30 h.

“CASTELVINES I MUNTESOS”, adaptada i versionada per Sergio Peris-Mencheta i Carlos Menéndez, és una festa del teatre. En aquesta versió no hi ha un moment de respir, s’interpreta, es canta i es balla i sobretot es posa en escena la versió dels amants de Verona que va veure la llum de la ploma de Lope de Vega; una visió festiva i optimista de la història dels joves i enamorats protagonistes i dels personatges que els acompanyen en el seu esdevenir. Ambiciosa i completa, la funció posa el vers de Lope, la història de Bandello, el joc de la versió de Rojas Zorrilla, el vol de Shakespeare i l’acidesa de Quevedo al servei d’un espectacle ple d’humor, joc, música, màgia, clown i ball. 13 actrius i actors que abracen els versos de Lope de Vega, i s’enamoren i enamoren a l’espectador amb el seu talent actoral, el seu domini del cos, del cant i dels instruments amb els quals ambienten en temps real les peripècies de Julia i Roselo, Celia i Marín, Dorotea i Anselmo. Una escenografia camaleónica i sobretot plena de màgia que funciona, per a delit del públic, com una caixa de sorpreses constants.

La tragèdia “Romeo i Julieta” i la comèdia dramàtica “Castelvines i Muntesos”, són dues germanes bessones que al llarg dels segles han tingut trajectòries molt dispars. L’obra de Shakespeare va aconseguir la fama universal, mentre que la de Lope, és i continua sent més coneguda fora que a Espanya, on a penes es representa. I això malgrat que tots dos autors van beure de la mateixa font i les seues criatures van nàixer en la mateixa època, a la fi del segle XVI a Verona. Aquesta és una ocasió única per a descobrir les profundes similituds entre dues grans teatralitats europees i les seues diferències, que argumenten a favor d’un autor tan innovador en la creació de tipus humans com va ser Lope.

Castelvines i Muntesos és un espectacle musical que ens acosta i ens reconcilia amb el teatre del Segle d’Or.

CASTELVINES I MUNTESOS

Adaptació i adreça: Sergio Peris-Mencheta

Versió: Carlos Menéndez

Artistas: Aitor Beltrán, Paula Iwasaki, Xoel López, Óscar Martínez-Gil, Andreas Muñoz, Xabi Murúa, Natxo Núñez, María Pascual, Gonzalo Ramos, Ignacio Rengel, Jùlia Roch, Cintia Rosat, Almudena Salort.

Suport en l’escenari: David Lafuente, Martí Cano, David de la Rosa Alegre, Urània Estelrich.

Composició musical original: Ferrán González, Joan Miquel Pérez, Xenia Reguant.

Dissabte 14 de novembre 2020. 20’30 h.

Duració: 2 hores i 15 minuts aproximadament (amb descansos)

Entrades: 18 €, 16€ i 14 €. Descomptes per a majors de 30 i menors de 65 anys. Aforament reduït.