L’Excm. Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Comerç, Hostaleria, Consum i Mercats, i organitzat pel Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant (CERCA), celebra el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, amb una setmana d’actes entre l’11 i el 15 de març (Dia Mundial del Consumidor), dirigit a tots els consumidors-as alacantins-as, amb visites programades, ponències, taules redones, lliurament de premis, tallers de cuina, Showcooking, etc, desenvolupats en diversos punts de la ciutat, en una programació completa que inclou, entre altres:
DILLUNS 11 DE MARÇ: 
Visita Institució Firal Alacantina, al saló JESAL-*EXTETIC, per a conéixer les últimes tendències quant als productes i serveis de bellesa, estètica, perruqueria, maquillatge, etc.  Prèvia Inscripció.
DIMARTS 12 DE MARÇ: 
Taula Redona «Els Paranys del teu hipotéca», organitzada per ADICAE, per a tractar tots els temes que afecten els consumidors en la constitució d’una hipoteca. Entrada Lliure.
MÍERCOLES 13 DE MARÇ: 
-Taller de rebosteria. Prèvia inscripció.
-Jornada organitzada per l’Associació de Mestresses de casa d’Alacant amb les ponències «Educació i Consum» i «El consum i tipus de consumidors». Entrada lliure.
DIJOUS 14 DE MARÇ:
-Taller de rebosteria. Prèvia inscripció.
-Ponència «Consum i drets dels consumidors», organitzada per UCE, per a donar a conéixer als consumidors, quals són els seus drets i com exercir-los. Entrada lliure.
-Taula Redona «Fake news i postverdad. La manipulació informativa», organitzada per ATR, per a veure diferents punts de vista d’aquest nou fenomen que afecta als consumidors. Entrada lliure.
DIVENDRES 15 DE MARÇ: 
-Taula Redona «El consumidor i l’alimentació. Nous valors, noves tendències», organitzat per A prop, per a veure la influència de la publicitat en la nostra alimentació. Entrada lliure.
-Ponència: «Presentació de resultats de la Regidoria de Consum l’any 2018», amb dades de resultats de l’OMIC i d’activitats de l’A prop.
Showcooking «L’arròs en la dieta mediterrània».