El teatre, aqueix antiquíssim art sempre en perill d’extinció però que mai morirà mentre hi haja algú disposat a comptar alguna cosa i algú predisposat a sentir-ho, va celebrar el divendres la seua festa a nivell internacional.

Sens dubte, el que converteix en una experiència única al fet teatral és la seua immediatesa, la màgia que reuneix en un mateix espai físic a l’artista i a l’espectador. Veure teatre gravat mai pot substituir a l’emoció quasi sagrada que se sent a la sala, especialment si és un lloc tan bell i amb tanta història com els diferents teatres de la província d’Alacant

No obstant això, i per a celebrar el dia mundial d’aquest 2020, ací van algunes recomanacions oferides per la Regidoria de Cultura d’Elx.

Ràdio Televisió Espanyola

L’organisme públic Ràdio Televisió Espanyola atresora un magnífic arxiu de peces teatrals gravades en els seus estudis, protagonitzades moltes d’elles per alguns dels millors actors i actrius que ha donat aquest país. Veure “Dotze homes sense pietat” o “Sis personatges a la recerca d’autor”, per exemple, constitueixen un vertader luxe.

Aquest és l’enllaç a la “teatroteca” d’RTVE:

https://amp.rtve.es/rtve/20200321/todo-teatro-del-archivo-rtve-online-gratis/2010443.shtml#clic=https://t.co/0kajozdgpf

Centre Dramàtic Nacional

El Centre Dramàtic Nacional rescata per a la seua visió gratuïta i online un dels millors espectacles de la seua trajectòria recent, “Urtain”, una coproducció realitzada amb la companyia Animalario, que va resultar la guanyadora de la XIII Edició dels Premis Max en 2010. El cru retrat d’un heroi caigut a l’Espanya de les acaballes del franquisme.

Pots veure-ho ací:

https://bit.ly/2eaqafr

Productora Pentación

L’oferta teatral per a aquest cap de setmana no se cenyeix només als organismes públics, l’empresa privada també està acostant el muscle, alguna cosa molt d’agrair en un moment en el qual la indústria cultural està greument afectada per aquest tancament obligat dels teatres, cinemes, etc.

La productora Pentación ofereix de manera gratuïta dues dels seus espectacles estrenats aquesta passada temporada en els teatres de Madrid. Aquests els enllaços:

“L’eunuc”, una divertida comèdia basada en un clàssic de l’autor llatí Terencio: www.teatrolalatina.es

“Juli Cèsar”, la cèlebre tragèdia de William Shakespeare: www.teatrobellasartes.es

Teatre d’Almagro

La Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro convida a celebrar el Dia Mundial del Teatre ampliant la iniciativa poètica Llava’t les mans amb ‘La vida és somni’ i amb un sonet de Sor Juana, una iniciativa que va nàixer “en resposta al vostre entusiasme pel meme de la rentada de mans amb els versos de l’obra de Calderón de la Barca i que ara ampliem a un dels sonets de Sor Juana Inés de la Creu”, explica Ignacio García, director de la cita teatral manxega. Dits memes, en els quals s’anima a la rentada de mans amb la duració del final del soliloqui de Segismundo i uns versos de l’autora novohispana, ha tingut una gran resposta en les xarxes socials del Festival, per la qual cosa continuem animant a la ciutadania al fet que es graven, el pugen als seus perfils d’Instagram i ens esmenten (@festivaldealmagro) usant l’etiqueta #yomequedoencasa.

L’Institut Valencià de Cultura

L’Institut Valencià de Cultura s’uneix a les iniciatives institucionals que busquen oferir continguts culturals atractius per a tots els gustos i edats, una oferta que s’anirà renovant cada setmana.

Podeu buscar ací:

https://ivc.gva.es/val/ivc-val/noticies-ivc/noucanalivc