El grup val·lisoletà Celtas Cortos ha llançat per a aquest 20 d’abril una nova versió del seu clàssic tema, per al qual han estat acompanyats de més de 30 artistes i que, a més, tindrà una fi benèfica ja que tot el que es recapte amb el mateix serà destinat a Metges Sense Fronteres per a lluitar contra la COVID-19

Aquest 20 d’abril es compleixen 30 anys de la mítica cançó de Celtas Cortos que portava per títol ’20 d’abril del 90′. D’entrada, és molt emotiu recordar aquell moment en el qual teníem 18 anys, molt joves i emocionats amb aquell tema que ens movia a tots i totes.

La carta va existir al cap de Jesús, i que es va bolcar en un paper per a convertir-se en el text de la cançó, i que la persona a la qual anava dirigida era real, però que mai va haver-hi una comunicació epistolar. És a dir: la carta no va entrar en cap sobre, ni se li va estampar cap segell, ni va acabar dins de cap bústia. La carta existeix en el moment en el qual sona la cançó i la destinatària l’escolta.

Jesús H. Cifuentes (cantant i guitarrista), Alberto García (violí i trombó), Goyo Yeves (saxo i whistles) i Eduardo Pérez el seu manager, també han volgut unir-se per a combatre aquesta pandèmia. Per a aquest 20 d’abril tan atípic, Celtes Curts s’han envoltat d’amics per a llançar una nova versió que, a més, tindrà una fi social.

En aquesta nova versió de 20 d’abril col·laboren artistes com Mikel Izal, Carlos Tarque (M-Clan), Dani Marco (Despisteu-vos), Gran Wyoming, Rozalén, PulPul (SkaP), Zeta i Mohamed (Mägo de Oz), Mayalde, Adrià (L’Adhesiu), Eva Amaral, Rulo (Ex La Fugida), Pablo Sánchez (Ciutat Jara), ‘El Sevilla’ (Mojinos Escozios), Dante, Paula Mattheus, Marc Ros (Sidonie), els monologuistes val·lisoletans J.J. Vaquer i Alex Clavero, Fernando Madina, María (Mäbu), María Villalón, Ariel Rot, Gonzalo (La Regadora), Rebus (Dünedain), Adal i María (El Naán), Violeta i Lucca, Jhana Alex Clavero, Fortu (Obús), José (Els maleïts veïns), i Andrés (walden un).

Per a col·laborar amb la recollida de fons a favor de Metges Sense Fronteres es pot enviar un SMS amb la paraula NoNosPodranParar al 28033 (Donació íntegra del cost del missatge, 1,20 euros, a favot d’MSF). També es pot fer un donatiu a través d’https://a.msf.es/nonospodranparar o del número de compte de CaixaBank ES57 2100 3063 99 2200110010.

Agraïments:

Forces de seguretat i protecció civil: Guàrdia civil Madrid. Policia local Valladolid. Policia local Numància de la Sagra (Toledo). Protecció civil Numància de la Sagra (Toledo). Ertzaintza (País Basc). Farmàcies Farmàcia Barber, Madrid. Farmàcia Rivas, Sarria (Lugo). Serveis de neteja Servei de neteja Hospital Guadarrama, Madrid. Màscares – Patricia, Almazán (Soria). Supermercats Supermercat Gadis Parquesol, Valladolid. Mercat Alt Passeig d’Extremadura, Madrid. Botiga Ecogermen, Valladolid. Transportistes José – Servicio de recollida de fems de l’Ajuntament de Guadarrama, Madrid. Juan José, Andújar (Jaén). Professorat Tamara Suena Hernández Estancos Estanc La miraculosa, Madrid. Estanc 67, Valladolid. Centres d’investigació IdiPaz – Institut d’investigació de l’Hospital universitari de La Paz (Madrid). Weil Cornell Medicine (Nova York). Agricultors i ramaders: Andrés i Manuel, Jorquera (Albacete). Francisco, Casamaría (Astúries). Manolet, Benasc (Osca).

.