El passat dimecres 30 de novembre, el President de la Generalitat, Ximo Puig, va rebre als guardonats dels “Premis Euterpe 2022”, en el Palau de la Generalitat Valenciana. Aquest son uns reconeixements que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana entrega anualment i per distintes categories, i que té com a objectiu posar en valor l’esforç col·lectiu de tots aquells que aposten per mantenir, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana.
Enguany, el reconeixement a la participació federal va recaure en el Centre Artístic Musical de Xàbia, i per això la Presidenta de la FSMCV, Daniela Gonzàlez, i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, feien entrega del guardó al President de la societat, Juan Antonio Sapena Codina. També acudiren a l’acte el President Comarcal de la Marina Alta, Manuel Berenguer, i l’Alcalde de Xàbia, José Chulvi.
A més a més, la Banda de CAM XÀBIA fou l’encarregada d’obrir i tancar l’acte, interpretant diversos pasdobles, portant per bandera les composicions del xabienc Salvador Salvà. Poguérem escoltar Pepe Pons, Tio Ramon, Lina, Quelo i, com no, Xàbia.

A continuació, els deixem unes paraules d’agraïment per part del President del CAM Xàbia, Juan Antonio Sapena Codina.
“En primer lloc i en nom del Centre Artístic Musical de Xàbia, vull donar les gràcies pel “Premi Euterpe a la Participació Federal” a la Federació de Societats Musicals, qui va decidir el passat mes d’Octubre  donar-nos aquest valuós reconeixement. En segon lloc, vull donar la meua més sincera enhorabona als altres premiats. També, voldria donar l’enhorabona a tots els músics, socis i famílies que formen la gran agrupació que som el Centre Artístic Musical de Xàbia.
El premi rebut hui significa per a nosaltres un reconeixement a una llarga trajectòria de treball, intentant any rere any participar en tot allò que ens ofereix i posa a la nostra disposició la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
El CAM XÀBIA es una gran associació formada per 5 agrupacions; iniciació musical, orquestra jove, banda jove, orquestra i banda, que treballem “a l’uníson” en pro de la cultura i l’educació musical del nostre poble i de la nostra comunitat. Amb aquests cinc grups proposem un gran ventall de possibilitats per gaudir tots junts a través d’activitats, concerts, cercaviles,…
Nosaltres, com agrupació musical intentem oferir-los el millor de la nostra casa en la vida social, festiva i cultural de Xàbia i pobles del voltant, a més de ser conscients de la nostra funció educativa, de difusió de la música i de cohesió social. Aquest és un reconeixement merescut per tot un magnífic treball que realitzen dia a dia la junta directiva i que no haguera sigut possible sense la dedicació, responsabilitat i sentit del deure dels nostres músics, que han contribuït al creixement i desenvolupament d’aquesta associació durant tota la seua vida. Prova d’això, és també la participació de molts dels nostres músics professionals, en la Jove Banda Simfònica i en la Orquestra Federal, un orgull per a la nostra associació.
Agraïr a totes eixes persones que formen el CAM XÀBIA, socis, famílies, directius i músics. Per apostar per la música i per la nostra associació. Perquè junts estem fent una tasca molt gran, perquè la música és cultura, és el nostre llenguatge universal i el millor dels patrimonis que cal mantindre, gaudir i apostar, i per omplir-nos de vida, alegria i donar el millor de nosaltres sempre.


També voldria fer menció especial a Manolo Berenguer, el meu antecessor en la presidència del CAM XÀBIA i que aquests últims anys ha desenvolupat una important tasca al capdavant de la junta comarcal i ara també formant part de la junta directiva de la federació.
Som terra de músics i el clar exemple de companyerisme, respecte i constància. De responsabilitat, i sobretot de convivència. El clar reflex de la paraula “Amistat”, gent diferent, amb idees diferents però que dia a dia treballem per la nostra passió, la música.
Som un gremi al qual cuidar, fomentar i contribuir a fer-lo més gran. Perquè creiem en el que fem i perquè mai ens falte la música. Aquest premi i reconeixement és de tots els músics que están dia a dia amb nosaltres, i per tant només tinc paraules d’agraïment a totes eixes persones que han fet possible que hui, el Centre Artístic musical de Xàbia siga reconegut per la seua participació federal a més de per la seua labor social, festiva i cultural».