Del 9 al 16 de maig de 2020 tindrà lloc a Sant Joan d’Alacant la 20 edició del seu Festival de Cinema organitzat per l’Associació Cultural Audiovisual Viridiana i promogut per l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant. La convocatòria de curts a concurs està sent un nou èxit, amb 340 treballs inscrits les primeres 2 setmanes de convocatòria. L’organització podrà rebre aquestes inscripcions fins al 16 de febrer de 2020.

A aquesta convocatòria podran prendre parteix cineastes amb nacionalitat espanyola o amb residència a Espanya, i encara que la temàtica és lliure, no podran participaran obres amb caràcter turístic o publicitari, sèries o videoclips.

Les obres han d’estar produïdes i estrenades amb posterioritat al 1r de gener de 2019 amb una duració màxima de la pel·lícula que no excedirà dels 30 minuts.

La inscripció d’una pel·lícula es realitzarà emplenant tots els apartats obligatoris de les plataformes d’inscripció de les següents: CLICKFORFESTIVALS (www.clickforfestivals.com), FESTHOME (www.festhome.com) i MOVIBETA (www.movibeta.com). Totes les plataformes tindran el seu enllaç des d’https://santjoanfestivaldecine.es

PREMIS

El Jurat podrà concedir els següents premis, que s’abonaran a la persona o entitat propietària dels drets de la pel·lícula:

Ficus d’Or de “Sant Joan d’Alacant”, atorgat per l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema lliure. Quantia del premi: trofeu i 2000 euros, amb dret a inscriure la seua pel·lícula en els Premis Goya a Millor Curtmetratge de Ficció o Millor Curtmetratge Documental segons complisca amb el que s’estableix per les bases de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

Ficus de Plata “NORMA-10” atorgat per Norma 10 SL a la millor obra d’animació de tema lliure. Trofeu i 500 euros.

Ficus de Plata “ENS MOVEM” atorgat pel projecte d’integració social Ens Movem a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema social. Trofeu i 500 euros.

Ficus de Plata “UMH” atorgat per la Universitat Miguel Hernández a la millor obra de ficció, documental o animació, de tema lliure, presentada per alumnes que cursen o hagen cursat estudis en Escoles de Cinema o Universitats de tot el territori nacional, amb obres produïdes en aquests centres. Trofeu i 600 euros.

A més dels premis anteriors, el Jurat podrà atorgar els següents guardons, sense dotació econòmica.

Ficus de Plata a la millor Direcció.

Ficus de Plata al millor Guió.

Ficus de Plata a la millor Interpretació.