La soprano Mar Machado Morán, natural de Badajoz (Extremadura) s’ha proclamat guanyadora del premi del jurat del 9é Certamen Internacional d’Havaneres per a solistes lírics, dotat amb 2.000 euros i diploma. En el seu repertori van sobreeixir “La dulce habanera” y “Tú”, juntament amb la sarsuela “Me llaman la primorosa de ‘El Barbero de Sevilla’”. Per part seua, Elisabeth Culebras Alfaro, de Pozohondo (Albacete) aconseguia el premi del públic, dotat amb 1.000 euros i diploma.

Després que no poguera celebrar-se en 2020, enguany si que ha pogut recuperar-se aquest Certamen, per al qual s’han registrat un gran nombre d’inscrits, superant la trentena, procedents de tota Espanya i d’altres països com el Japó i França. Molts dels cantants coneixien ja Torrevieja d’haver participat prèviament en algun dels seus certàmens com coralistas, per la qual cosa es constata una vegada més que la competició torrevejense crea pedrera de nous talents en el panorama musical.

Per a aquesta ocasió, s’ha comptat amb un jurat d’excepció, presidit per Emilio Sagi, prestigiós director d’escena en els principals teatres del panorama internacional. Al costat d’ell, Ruth Revert, professora numerària del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques (especialitat cante) actuant com a secretària i en el lloc de vocal Jon Plazaola, tenor líric-lleuger, fundador de l’empresa de gestió de cors Intermezzo i president de l’agència d’artistes Lerín Artists.

El Certamen acollia, entre altres personalitats, a la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, qui va anunciar el compromís decidit de la institució acadèmica amb Torrevieja, a través de la posada en marxa d’un laboratori de turisme intel·ligent.

ELS CORS LOCALS, Al TORNAVEU

Després que l’any passat la major part d’ells no pogueren actuar en les Eres de la Sal, enguany els cors torrevejenses tornen al Tornaveu. Serà aquest dimarts, 20 de juliol, a les 22.30 hores, amb la presència de la Massa Coral José Hódar, la Coral Manuel Barberá, l’Orfeó de Torrevieja i la Coral Torrevejense Francisco Vallejos.