La Fundació Cibervoluntarios i la Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives de la Universitat Miguel Hernández (UMH), han acordat impulsar després de les vacances estiuenques diverses accions relacionades amb la promoció de les noves tecnologies, entre les quals destaca el projecte ‘Digitalizadas . També hi haurà una jornada per als alumnes universitaris sota el títol ‘Voluntarizate: competència en positiu’.

‘Digitalizadas’  s’orienta a l’adquisició de competències digitals i ús d’eines tecnològiques per a dones de l’àmbit rural. El projecte té una formació amb tres itineraris de capacitació a través de tallers: habilitats digitals bàsiques; habilitats per a la millora de l’accés a l’ocupació; i habilitats digitals per a la millora del emprendimiento.

Quant a ‘Voluntarizate: competència en positiu’, el programa uneix dos conceptes fonamentals com són el voluntariat i les noves tecnologies, perquè els joves aprenguen noves tècniques que els ajuden en el seu futur laboral. El projecte pretén fomentar valors com la solidaritat, el compromís, l’empatia, la igualtat, així com el rebuig a tot aquell comportament que recolze idees racistes o xenòfobes.

Per a més informació, les persones interessades poden dirigir-se a la web de la Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ de la UMH: https://culturacreativaiberoamericana.edu.umh.es/, o també visitar la pàgina oficial de Cibervoluntarios: https://www.cibervoluntarios.org/.