Una nova edició del ciiclo literari «De Par en Par» en el qual participen el poeta Benjamín Prado i la poeta Raquel Lanseros que dissertaran sobre la poesia actual.

L’acte se celebrarà dijous que ve 16 gener de 2020 en la Seu Univesitaria Ciutat d’Alacant coordinat per l’editora alacantina Marina Vicente.

Benjamín Prado.

És un novel·lista, assagista i poeta espanyol. Ha rebut diversos premis, entre els quals es troben el Hiperión, el Premi Internacional de Poesia Ciutat de Melilla, el Premi Andalusia de Novel·la i el Generació del 27. La seua obra ha sigut traduïda en nombrosos països, entre ells els Estats Units, Gran Bretanya, França, Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Bèlgica, Grècia, Estònia, Letònia o Hongria, i publicats també a l’Argentina, Cuba, Colòmbia, Xile, Mèxic, el Perú i El Salvador.

En l’àmbit de la poesia, l’estil de Prado ha sigut considerat pròxim al culturalisme, i ha sigut inclòs en la denominada Generació del 99 al costat d’altres autors com Aurora Luque, Amalia Bautista o Vicente Gallego.

Els seus primers cinc poemaris, Un cas senzill (1986); El cor blau de l’enllumenat (1990); Assumptes personals (1991); Recer contra la tempesta (1995, Premi Hiperión)1 i Tots nosaltres (1998), estan reunits, juntament amb nombrosos inèdits que van incrementant-se en cadascuna de les seues edicions, en el volum Equador (2002). Després ha publicat Iceberg (2002, Premi Internacional de Poesia Ciutat de Melilla) i Marea humana (2007, Premi Internacional Generació del 27), que en les seues segones edicions inclouen nombrosos poemes nous.

Raquel Lanseros

Poeta i traductora, és una de les veus més premiades i reconegudes de l’actual poesia en espanyol. Prop de 200 crítics de més de 100 universitats (Harvard, Oxford, Columbia o Princeton) l’han triada la poeta més rellevant en llengua espanyola nascuda després de 1970.

Autora dels llibres Llegendes del promontori, Diari d’un centelleig, Els ulls de la boira, Croniria, Les xicotetes espines són xicotetes, aquest últim un dels més venuts a Espanya en 2014, i Matria. Croniria està publicat en anglés als Estats Units, mentre que Diari d’un centelleig en francés s’ha publicat a França sota el títol de Journal d’un scintillement. A Itàlia ha publicat Fi a che saremo Ítaca, llibre recopilatori de molts dels seus poemes. A més, a partir de la seua obra s’han publicat a Espanya les antologies personals L’acàcia roja, Un somni dins d’un somni i A les ordres del vent. La seua obra ha sigut reunida íntegrament en el volum Aquesta momentània eternitat.

Entre els importants guardons que ha rebut destaquen el Premi de la Crítica 2018 i el Premi Andalusia de la Crítica 2018, el Premi Unicaja de Poesia, el Premi Antonio Machado en Baeza, el Premi del Tren o el Premi Jaén de Poesia, així com un accèssit del Premi Adonáis.

Sopar amb Benjamí Prado i Raquel Lanseros

A la nit en el restaurant Dàrsena se celebrarà el sopar del cicle El sabor de les Paraules un espai literari-gastronòmic de referència per a la ciutat d’Alacant. El segon sopar d’aquest curs la protagonitzaran també Benjamí Prado i Raquel Lanseros.

Des de les 21h fins que el cos d’autors i públic aguante es podrà gaudir d’un col·loqui sobre la poesia, la vida i l’ofici d’escriure.

Més informació i inscripció: https://bit.ly/35bovgp