Cocktail Negroni: 1/3 de ginebra, 1/3 de bitter i 1/3 de vermut roig. En got mitjà de Old Fashioned, amb gel, ben mesclat i pell de taronja o en copa de cocktail refredat en got mesclador afegint-li una guinda roja.

Aquesta beguda, que incita al bon humor i obri l’apetit, és la que tots els assistents al Cicle NEGRONI I CRIMINAL, dirigit per Luis Leante, gaudiran aquest divendres, 13 de març, a les 20h, en Libros 28 (C/ Villafranqueza,16) de Sant Vicent del Raspeig, en companyia de Mariano Sánchez Soler.

Des d’octubre de 2019 fins a maig de 2020, Llibres 28 organitza el cicle de trobades amb escriptors i escriptores de novel·la negra, NEGRONI I CRIMINAL, que posa en contacte als lectors amb els autors a través d’una “xarrada de barra negroni”.

Mariano Sánchez Soler

Mariano Sánchez Soler

Pel cicle ja han passat autors com Carlos Zanón, Nieves Abarca i, en aquesta ocasió, serà Mariano Sánchez Soler el que ens presentarà el seu llibre “La Família Franco, S.A.” (Ed. Roca), recentment nominat al Premi de la Crítica Valenciana 2020, en la secció d’assaig. A més, Luis Leante i l’autor parlaran amb els lectors del gènere negre en particular i de la literatura en general.

Mariano Sánchez Soler (Alacant, 1954) és llicenciat en Ciències de la Informació en l’especialitat de Periodisme. Des de 1980 va col·laborar en diferents mitjans de premsa. En 1982 va començar el seu treball de reporter en el setmanari Temps, on va arribar a ser director de l’equip d’investigació i redacció, i cap de la secció nacional. Durant aqueixos anys va col·laborar també amb Diari 16. Ha sigut professor de guió cinematogràfic en la Llicenciatura i Grau de Comunicació Audiovisual, en el Centre d’Estudis Ciutat de la Llum (Alacant).

La seua obra abasta diferents gèneres literaris: novel·la, relat, poesia, assaig literari, històric i d’investigació. Ha rebut diversos premis, entre els quals destaquen: Premi de Narrativa Francisco García Pavón (2009), Premi de la Crítica Valenciana (2012), Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial.

Ha publicat les novel·les: Carne fresca (Ediciones B. Barcelona, 1987), Festín de tiburones (Plaza y Janés. Barcelona, 1990), Para matar (Vosa. Madrid, 1996), Oasis pour l’OAS (Editions Baleine-Le Seuil. París, 2000), Lejos de Orán (Zoela. Granada, 2003), Grupo antiatracos (La Factoría de Ideas. Madrid, 2006), La brújula de Ceilán (Almu-zara, 2007), Nuestra propia sangre (Rey Lear, 2009) y El asesinato de los marqueses de Urbina (Roca editorial, Barcelona, 2013). Entre su obra poética destaca: Desprendimiento (Reino de Cordelia. Madrid, 2015), Lágrimas de sombra (Lunara Plaquette. Elche, 2018) y Para los que brillan con el beso eléctrico (ECU, 2019).

En aquestes vetlades, l’equip Negroni, compost per Rosa Pastor, Salvador Bellver, Raúl Jiménez i Luis Leante, s’ocupa de tot el necessari: per als lectors més negronis, cocktail preparat per mans expertes; per als lectors més teatreros, peces breus de teatronegroni; i per als amants de la gastronomia, sopar negroni, nostra black dinner.

Tal com diria Mariano Sánchez Soler,”els bons finals deixen en el lector una petjada inesborrable, poderosa…”. Així serà: Negroni i Criminal.