Casa Mediterráneo dins de la seua actual programació a distància presenta una nova sèrie de vídeos diaris titulada “Viatgers pel Mediterrani”. En ells, diversos escriptors i periodistes ens comptaran les seues experiències de viatge al Mediterrani.

Aquesta proposta s’inaugura amb Javier Reverte, un escriptor, viatger i periodista espanyol. Els seus llibres de viatges es caracteritzen per aproximar al lector amb naturalitat i tendresa als paisatges, rostres i històries que el Reverte viatger troba en el camí, mesclant-los amb profuses notes històriques, que persegueixen col·locar al lector en el context adequat, i amb puntuals reflexions filosòfiques i polítiques.

Javier Reverte va començar a viatjar pel nostre mediterrani fa uns 50 anys. D’aquella època recorda essencialment la soledat, viatjar només, atés que en aquella època no hi havia ni guia. Això li va ocórrer fins i tot quan va ser a Roma, no hi havia cues per a les visites, ni guàrdies per a controlar, ni turistes.

Quan va tornar a aqueixos llocs anys després ho va trobar absolutament canviat, ja calia pagar i donar-te de codazos amb la gent.

Ara reflexiona sobre qui hi haurà allí en temps de pandèmia a més d’uns ocells. És el més semblant a quan ell va anar en els anys 70.