El festival “Escènica” sorgeix de manera paral·lela a la realització a la Casa de la Cultura i dins dels Cursos d’Estiu de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant, del curs “Del particular a l’universal. Taller de creació escènica” que durà a terme la companyia El Pont Flotant, i del qual a penes queden places.

L’objectiu d’Escènica és el d’oferir un espectacle teatral diari que siga també reflex del que el curs ofereix, i del perfil de l’alumnat que assisteix. Es tracta de cinc espectacles en el qual està present el teatre universitari, les proposades locals i espectacles de companyies de la Comunitat Valenciana, de gran qualitat.

Per l’escenari de la Kakv passaran aquesta setmana des de “La Tempestat” de W. Shakespeare en una versió d’Iván Jiménez que representarà l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant, a l’humor àcid i corrosiu de Xavi Castillo. El teatre local estarà representat per la versió per a sala de l’obra “Welcome Medieval Spaniards” escrita i dirigida per Jordi Gandia, que posaran en escena Els Joglars del Lute. I la versió definitiva de “Leyner” d’Andrés Leal, que posarà en escena IMAC teatre, d’aquest espectacle vam poder veure un avanç en el FIC (Festival d’Iniciatives Contemporànies) del passat mes de febrer. Esment especial mereix l’obra “Jo de major vull ser Fermín Jiménez” de la companyia El Pont Flotant, que al seu torn seran els docents del curs que s’impartirà de forma paral·lela a “Escènica”. Els treballs d’aquesta companyia resulten sempre molt atractius i pròxims per al públic, L’obra que es representarà el dijous 11 de juliol, porta des de l’any 2013 en cartellera.

Les cinc obres es representaran en el saló d’actes de la Casa de la Cultura a les 22.30 del dilluns 8 al divendres 12 de juliol. L’accés a tots els espectacles és gratuït, per a accedir és necessari retirar la invitació des de www.ticketea.com, en les oficines de la KAKV i en la Seu Universitària de la UA.