La regidora de Cultura, Patricia Macià, ha presentat al costat del programador de L’Escorxador, José Luis Mas, les “Nits d’Estiu a la Terrassa de L ‘Escorxador” que comencen el divendres 29 de juny amb la projecció de “La història interminable” i que arriben carregada de cinema i concerts en directe.

El 6 de juliol es projectarà “Cristal oscuro”, el divendres 13 de juliol “Viernes 13”, el 20 de juliol “Dentro del laberinto”, el 17 de juliol Wonder Woman i el 10 d’agost “Regreso al futuro”. Macià ha recordat que l’entrada és gratuïta i que els assistents es poden portar matalassets, cadires i fins i tot taules per a sopar mentre gaudeixen de la pel·lícula.

Patricia Macià ha destacat que al llarg dels últims mesos han passat pel Escorxador més de 6.500 persones, la majoria d’elles amb una mitjana d’edat entre els 20 o 30 anys.

Entre les activitats realitzades Macià ha assenyalat que “els tallers formatius han tingut una ocupació del 100 % i en la majoria d’ells amb llista d’espera. És per açò que des de la Regidoria de Cultura i el Escorxador s’aposta ara pel ESTIU DELS ARTS que seria l’equivalent a una Escola d’estiu artística per a xiquets i xiquetes. Els joves de 12 a 30 anys podran gaudir del projecte ARTprende de la Regidoria de Joventut i el públic adult amb els tallers formatius dirigits sobretot a professionals de les Arts Escèniques com el taller que imparteix Elileia Olives sobre el Llenguatge teatral de Talaia (grup sevillà, un dels majors exponents teatrals d’Espanya)”.

Altra edició de Dansa per a tots. Foto: Otra Danza

Altra edició de Dansa per a tots. Foto: Otra Danza

La regidora ha dit que L’Escorxador també acollirà DANSA PER A TOTS organitzat per “Una altra Dansa” com a campus d’estiu i que donarà formació a xiquets i xiquetes i a adults durant el mes de juliol. “Creiem fermament en què la formació artística s’ha de fomentar des de la més primerenca edat, és per açò pel que el Escorxador aposta per un projecte formatiu d’estiu dirigit als i les més joves”, ha indicat la regidora.

Com a novetat en el que a formació es refereix donen començament una sèrie de Tallers d’Art Sensorial (experimentació de les sensacions a través de les diferents disciplines artístiques) per a xiquets i xiquetes de 0 a 10 anys.

Igualment, durant els mesos de juny i juliol, la companyia Ferroviària s’instal·larà com a resident en el Escorxador per a ultimar els assajos de la producció ANTÍGONA i que es podrà veure en el X aniversari del Escorxador que se celebrarà del 2 a l’11 de novembre.

M’agradaria destacar que de les 9 formacions musicals o djs que vénen a la Terrassa en Nits d’Estiu de juliol a agost 4 grups tenen components únicament femenins (Les Odie, Els Filles de Illighadad, Jes set i Llei dj), 3 grups tenen integrants masculins (Gos, Els Manises i L’Últim Veí) i 2 grups són mixts (Pivot i Lladella Russa) reafirmant així el compromís del Escorxador a donar una major presència femenina en els espais públics culturals”, ha explicat la responsable de Cultura.

En la programació de gener a agost aproximadament el 70% és creada o protagonitzada per dones i a açò se sumisca la projecció de Wonder Woman en Cinema d’Estiu s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació Clàssiques i Modernes.

L ‘Escorxador en festes i gots reciclables

“Torna L’Escorxador en festes que l’any passat va reunir a quasi 2.000 persones en la Terrassa del Escorxador. L’11 d’agost tindrem a Gos amb la banda il·licitana Els Manises i el 12 a Lladella Russa, L’últim veí i Llei Dj fins a les 3.00 hores”, ha explicat José Luis Mes qui ha añdido que “enguany com a novetat, en les Nits d’Estiu es donaran gots reciclables i reutilitzables per a contribuir en un menor consum de plàstic. Amb l’adquisició del got es pot contribuir amb un donatiu voluntari, i després de les activitats de la Terrassa que conclouen el 12 d’agost es donaran tots els beneficis dels gots a una ONG il·licitana. Els gots estaran disponibles en les barres de la Terrassa a partir del 29 de juny.