Després de la suspensió al juny per la incidència de la COVID-19, la 35a edició de Cinema Jove se celebrarà del 5 al 9 de desembre a la ciutat de València. El Festival Internacional de Cinema del Institut Valencià de Cultura, que any rere any coincideix amb el començament de l’estiu, reprén la seua activitat aquesta tardor amb totes les garanties sanitàries.

Com a promotor d’un festival, últimament he experimentat sensacions contradictòries: a l’estímul i la voluntat que Cinema Jove se celebre, a les ganes de mostrar la programació al públic, s’ha oposat, sobretot, la incertesa. Però, quan per fi es confirmen unes noves dates, quan l’equip comença a treballar i els convidats van confirmant la seua presència En suma, quan es va conformant una nova edició, l’optimisme guanya terreny, i l’estímul encoratja que efectivament, siga possible, comparteix el director de la cita cultural, Carlos Madrid.

La mostra dedicada a descobrir i fer costat al talent jove constarà de les seues habituals seccions de curtmetratges i ‘webseries’ en competició, i inclourà la projecció d’una selecció de llargmetratges fora de concurs. La programació es completarà amb una sèrie de projeccions especials que s’anunciaran en pròximes dates.

El programa es redueix, l’aforament també i l’organització s’adaptarà per a garantir la seguretat dels espectadors en tot moment, però l’entusiasme per celebrar la 35a edició de Cinema Jove continua intacte, destaca Madrid.

El pròxim 4 de novembre es realitzarà la presentació del cartell d’aquesta edició, signat per la dissenyadora i cartellista Marta Pina, en La Mutant. La cita és a les 19.30 hores i l’aforament és de 110 assistents.

La dissenyadora és llicenciada en Belles arts i titulada Especialista en Gravat i Sistemes d’Estampació per la Universitat Politècnica de València. Una dels seus senyals d’identitat és prendre com a punt de partida una base de ‘collage’, sobretot analògic, per a combinar-ho amb l’ús de la tipografia.

Els seus treballs s’han pogut veure en la cartelleria de festivals com Bing Bang Dons del MuVIM, Christmas Design Festival de les Naus, en les revistes La Leche, Bostezo i DXI Magazine o en obres de teatre, com és el cas de ‘Chucho’ i ‘ La cantat calba al MacDonald’s’.

El treball de Marta Pina ha aportat un gran ventall de possibilitats per a jugar amb la imatge gràfica del festival, perquè amb el seu disseny recalca la importància del moviment dins de l’estàtica a l’hora de crear els diferents formats, tant per a xarxes socials com per a cartelleria urbana, un aspecte que està totalment d’acord amb el cinematogràfic.


Carlos Madrid entrevistará en directo a la autora del cartel, que detallará sus fuentes de inspiración y las técnicas empleadas. A continuación, se proyectará el cortometraje ganador de la pasada edición, la película de animación francesa ‘L’heure de l’ours’ (2019), de Agnès Patron.