L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, ha posat en marxa un programa d’activitats que, va baixar el nom de ‘Civilització Arc de Sant Martí’, es durà a terme en diferents centres socials de la ciutat. Aquestes activitats posen el focus d’atenció en els xiquets i xiquetes eldenses i, per això,”hem organitzat activitats lúdiques en 6 centres socials, a més d’un cicle de cinema d’estiu, emmarcat en el programa Elda 40Gra2”, ha afirmat el regidor de Participació Ciutadana, Javier Rivera.

Les activitats de ‘Civilització Arc de Sant Martí’ es duran a terme del 28 de juny al 31 de juliol i permetrà que els més xicotets de la ciutat puguen gaudir durant dues hores al dia, de dilluns a divendres, de tallers d’animació sociocultural de diversa tipologia, com a jocs esportius, activitats de reciclatge, jocs d’aigua, etc.

Les activitats d’estiu s’han tematizado en la ‘Civilització Arc de Sant Martí’, un cúmul de 5 regnes imaginaris del qual sorgeixen herois i heroïnes que, segons una antiga profecia, salvarien el món quan emmalaltira. Així, cada setmana i amb una temàtica diferent s’aniran treballant valors socials com l’ecologia, la salut i esport, la cuina saludable, la coeduación i la companyonia.

El calendari i horari de les activitats és el següent:

• C.S. Caliú (de 17.00 a 19.00 hores)

• C. S. Fraternitat (d’11.00 a 13.00 hores)

• C. S. Polígon 25 (d’11.00 a 13.00 hores)

• C. S. San Francisco (d’11.00 a 13.00 hores)

• C. S. La Torreta (d’11.00 a 13.00 hores)

• C. S. Verge de la Salut (d’11.00 a 13.00 hores)

“Els objectius que tenim des de la Regidoria de Participació Ciutadana amb aquest conjunt d’activitats infantils és promoure la socialització i les relacions interpersonals de la població infantil en una etapa històrica en la qual s’ha hagut de rebaixar molt el contacte social, facilitar la conciliació laboral amb la vida familiar, i per descomptat, fomentar valors socials i actituds de respecte”, ha explicat Rivera.

Les inscripcions s’han obert ja i es poden realitzar emplenant un formulari digital o a través d’un missatge de whatsapp al telèfon 629 690 804. A més d’aquesta proposta, des de la Regidoria de Participació Ciutadana també s’ha completat un programa de cinema d’estiu, cada dimecres a les 22.00 hores, amb una oferta variada, divertida i dirigida a tots els públics. L’entrada s’obrirà a les 21.30 hores fins a completar aforament amb la següent programació:

 30 de juny (Pç. Castelar): ‘Padre no hay más que uno’.

 7 de juliol (Pç. FICIA): ‘Espías con Disfraz’.

 14 de juliol (Parc Cocoliche): ‘Mia y el león blanco’.

 21 de juliol (Pç. Constitución-Ayto.): ‘Calabuch’ (de Luis García

Berlanga).

 28 de juliol (Centre Social 4 zones): ‘@buelos’.