La sala simfònica del Auditori Teulada Moraira va vibrar a través de l’excel·lència musical de la jove pianista estatunidenca d’ascendència xinesa, Claire Huangci, que va embolicar als espectadors amb la seua màgia, sensibilitat, talent, destresa tècnica, mestratge i espectacular virtuosisme amb un resultat sublim.

Així arrancava el Festival Internacional de Piano Auditori Teulada Moraira, marca turístic/cultural d’aquest espai, amb aquesta jove prodigi premi Mozart en el Concurs Geza Camina 2018 que va començar la seua carrera internacional a l’edat de 9 anys i la formació dels quals s’ha desenvolupat en l’Institut Curtis a Filadèlfia i en la Universitat de Música de Hanover.

Quasi dues hores de concert, on aquesta jove va fer sonar cada nota del piano gràcies a la seua aclaparadora harmonia, sensibilitat artística, força, precisió i una agilitat sorprenent. Claire va sorprendre els assistents amb una gamma de colorit molt ampli i molts matisos que identifiquen el seu estil propi executant obres de gran complexitat tècnica de Scarlatti, Brahms o Rachmaninov.

El so de Huangci, en la seua major part, meticulosament enèrgic, veloç, fascinant de veure i gaudir de cada peça, va enlluernar als espectadors, que li van brindar amb els seus més calorosos aplaudiments.

Un Recital simplement magistral que va finalitzar amb la pianista en l’hall del Auditori signant autògrafs i rebent els elogis dels seus seguidors.

Mentre hui, Claire Huangci ha impartit en el Auditori Teulada Moraira una MasterClass a alumnes de piano del Conservatori de Música Professional “Mestre Berenguer” de Teulada i, especialment, a l’alumna Silke Crespo que acaba de rebre el Primer Premi amb Esment d’Honor en el Concurs d’Intèrprets Joan Garcés a València i ha obtingut diversos premis més.

L’artista els ha donat una sèrie de pautes i mètodes per a aplicar en el dia a dia en els seus estudis, la premissa essencial dels quals és l’intentar parlar a través de la música i transmetre-la al públic per a crear un clímax entre tots dos. Claire els ha aportat els seus coneixements en tot moment alguna cosa que han agraït els alumnes.

 

Des de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira s’aposta per aquest producte, el Festival Internacional de Piano, amb pianistes de talla internacional com ha sigut en aquesta ocasió on poden mostrar el seu gran treball en comptar en aquest espai cultural amb una gran eina, el Steinway & Sons gran cua.

El Festival Internacional de Piano es clausurarà el 18 de maig amb un pianista britànic molt llorejat, Álex Ullmann, que ha impressionat a audiències i crítics de tot el món amb la seua profunda comprensió de les partitures que interpreta, el seu toc elegant i expressió cristal·lina.