Dissabte que ve, 26 de novembre, el regne del pop independent homenatja a un dels seus DJS més recordats, icònics i imprescindibles.
A la fi d’aquest mes de novembre, Club Camelot rendirà merescut i sincer tribut a un dels seus DJS més recordats, talentosos i imprescindibles per a entendre la seua millor història: el tristament desaparegut Paco Filomeno.
I ho farà a través de l’edició d’un ‘Made in Camelot’ molt especial i emotiu en el qual punxaran Roberto, Bryan, Toño, Vila, Jaime G, José Miguel i Fran Lenden a la Sala Pop. En l’Alternativa seran Gambín, Sergio Francés, Pina i Juanjo (Molino) els qui ocupen la seua cabina des de les 13.30h i d’ara en avant del pròxim dissabte, 26 de novembre, en Club Camelot de la Gran Platja de Santa Pola.
PACO FILOMENO, UN DJ IMPRESCINDIBLE EN LA HISTÒRIA DE CAMELOT
Paco Filomeno era natural d’Almoradí, en plena Vega Baixa. Tenia 27 anys quan tornant a la seua casa, després de participar en un programa de ràdio anomenat ‘Planeta Rock’ a Elx, va patir un gravíssim accident de trànsit que, desgraciadament, li va costar la vida. Abans havia sigut DJ de sales com a Pub Pasadena (Almoradí), Blue Sky (Benijofar), The End (Bigastre) i, per descomptat, Club Camelot.
Com els seus propis companys ho recorden, Paco Filomeno va començar a punxar en Camelot en els primers anys dels 90, fent costat al no menys mític Iván Bordalás en la cabina. “La seua generositat, el seu bon humor i excel·lent gust musical van fer que compartírem molts inicis de sessió, aqueixa meravellosa estona durant el qual la discoteca encara buida et permet escoltar música com si estigueres davant un gran equipe Wi-Fi en el saló de la teua casa”, explica el seu company el DJ Roberto Ruiz.
I afig: “Més tard, després de la marxa d’Iván, Paco va apostar decididament per mi i junts comencem a punxar la sessió completa. Crec que vam fer bon tàndem, jo tenia una formació més tècnica i l’aportava la seua gran selecció de cançons. Cançons que podien sorgir de qualsevol estil. L’obertura de ment de Paco Filomeno no tenia límits, des del pop més clàssic (Cracker, Saint Etienne, etc.) els inicis del britpop (Blur, Oasi, Pulp…), o himnes com el de Nuclear Valdez, van deixar passe als nous sons que al principi de la dècada dels 90 van marcar la seua tendència musical”.
En aquelles llegendàries sessions de Paco Filomeno i Roberto es punxava als primers Daft Punk, The Chemical Brothers, Underworld o The Prodigy; el trip-*hop de Tricky, Massive Attack, Morcheeba i Portishead; el jungle de Goldie i sons que venien del que hui diríem escena urbana com Stereo Mc’s, Digable Planets, Fugees, Stakka Boo o Mà Negra; el acid jazz de The Brand New Heavies o Jamiroquai i coses fora de catàleg com Morphine.
Roberto afirma que “Paco era un avançat al seu temps i apostava sempre arriscant. Eren temps en els quals les cabines funcionaven d’una forma molt diferent de l’actual. Érem autèntics residents i ens devíem a la sala. La sessió es construïa a base de treball dissabte rere dissabte: huit hores completes de sessió sense repetir temes. Això ho completàvem amb alguna vesprada entre setmana amb la discoteca buida per a anar provant noves mescles o compartir cançons amb Toño (via copia dat) i amb molta música per descobrir i compartir”.
“És indiscutible que Paco Filomeno va ser figura fonamental en la història de Camelot. Estic totalment segur que sense ell no podríem haver fet el que després de la seua pèrdua desenvolupem José Miguel Riquelme, Toño García Roch i un servidor: un club de referència únic com Paco. Els que vam tindre el plaer de passar temps al costat d’ell mai li hem oblidat, Paco ens va obrir les orelles, el cervell i per descomptat el cor”, conclou Roberto.
Per la seua part Toño ho recorda així: “La meua relació amb Paco naix durant la nostra adolescència, en l’estiu del 84. Sempre ens va lligar la música i record el seu amor i sacrifici cap a ella. Amic i algú al qual tots els que passem per el “regne” recordarem sempre amb respecte i màxima admiració. Gràcies per tot, amic”.
ENTRADES A LA VENDA
https://www.eventbrite.es/e/entradas-made-in-camelot2-460695892817?fbclid=iwar1im5apxfuhwx7kwgn7iq1nimbemgqcvi6swikijsjuswhvu9i4oxlspvm
+INFO:
https://www.facebook.com/clubcamelotsp