L’Ajuntament de Cocentaina, des de la Regidoria de Serveis Socials, ha organitzat el I Concurs de Cartells sobre el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, dotat amb 100 euros per al Primer Premi, 50 per al Segon i 30 per al Tercer. A més a més, el cartell guanyador serà seleccionat per a anunciar tots els actes relatius al 8 de març que s’organitzaran a Cocentaina.

Podran participar totes aquelles persones majors de 16 anys amb un màxim de 3 obres, les quals hauran de reflectir d’alguna manera la reivindicació del 8 març, a més de ser originals i inèdites. Així mateix, les obres tindran una composició vertical (A-3) i hauran de complir amb les  mesures 420 x 297 mm. Està permesa qualsevol tècnica o procés artístic, però serà obligatòria la llegenda «8 de març. Dia Internacional de la Dona» sense cap logo o escut, que seran afegits amb posterioritat.

D’altra banda, les obres hauran de presentar-se abans del 20 de febrer de forma presencial al Centre Social Real Blanc de Cocentaina (Avinguda Real Blanc s/n) de dilluns a divendres en horari de 8 a 20 hores. L’obra haurà d’anar dintre d’un sobre tancat amb la frase «Concurs de Cartells. Dia Internacional de la Dona» acompanyat d’una còpia del DNI, una declaració responsable i la fulla d’inscripció.

El jurat valorara les obres en base a la creativitat i qualitat de les obres, al seu estil i personalitat, la composició del text i la tipografia, la tècnica de la imatge i del color, així com la relació amb el tema.

Segons Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Serveis Socials, «la igualtat de gènere esdevé un objectiu prioritari per a aquest govern. Amb aquest concurs, l’Ajuntament de Cocentaina vol involucrar i animar a tota la ciutadania a que s’implique, col·labore i participe en el dia internacional de la dona».